Aktualne novice

SODELUJTE V KAMPANJI “Brez GSO!”

dodano: 25.5.2007

Inštitut za trajnostni razvoj

Če je bila biologija do pred 20 leti pasivna znanost, ki je le opazovala in beležila procese v naravi, se je sedaj prelevila v znanost, ki ji je dana moč hitrega spreminjanja naravnih vzorcev;  vzorce, ki so se poèasi utrjevali milijone let in nam omogočajo sedanjo raven bivanja. Če so se v preteklosti poskusi zvajali v zaprtih laboratorijih, je sedaj njihov laboratorij postal ves svet. Takoj pa se postavljajo številna vprašanja: Je prav delati poskuse na tako obširnem prostoru, kot je ves planet, če nismo prepričani o končnem rezultatu? Je precizna znanost postala le igra na srečo z različnimi kombinacijami? Se morda gremo rusko ruleto z geni? Je možno, da nam življenje, ki se je ohranilo vse do današnjih dni, uhaja izpod nadzora?

ITR vas vabi, da se vključite v varovanje Slovenije pred gensko spremenjenimi posevki. Kaj lahko storite?

Preprosto - kot občan(ka), društvo, podjetje… se obrnite na župana ali na občinski (ali mestni) svet in jim predlagajte, naj občina sprejme izjavo o »območju brez GSO«.

Predlog izjave in utemeljitve so 22. aprila že poslali VSEM županom in obèinam v Sloveniji. Vi jih samo spomnite na to in spodbudite, da izjavo sprejmejo.

Povejte jim, da vas kot občana ta problematika zelo skrbi in da želite, da se vaša občina ustrezno odzove, ter s tem dokaže svojo osveščenost.

Potrebujete še več dobrih argumentov?

Na spletni strani www.itr.si lahko najdete več informacij o kampanji in tudi:

predlog izjave, ki jo sprejme obèinski (mestni) svet, in kratko utemeljitev,

poglobljeno utemeljitev za ustanavljanje območij brez GSO (18 strani).

Uspeh kampanje je odvisen od vas, posameznikov, na vaši lokalni ravni!

Kampanjo koordinirajo na Inštitutu za trajnostni razvoj, kjer vam bodo pomagali z nadaljnjimi informacijami ter podatki, kaj se dogaja v vaši in drugih občinah.

Oglasite se na:

Inštitut za trajnostni razvoj, Metelkova 6, Ljubljana, tel. (01) 4397.460 ali 051.368.890, e-pošta: info@itr.si, www.itr.si

 

 

 

 << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: