Projekt Skupaj za zdravje človeka in narave

Od leta 2005 na osnovi raziskovanja, primerjanja in povezovanja ozaveščamo ter seznanjamo slovenski in širši prostor z nujnostjo spremembe odnosa do sebe, sočloveka in narave.

Šest področij delovanja projekta

 • odnos do sebe,
 • odnos do zdravja,
 • odnos do hrane,
 • odnos do sočloveka,
 • odnos do narave in naravnih danosti,
 • odnos do življenjskih vzorcev.

  Skupni imenovalec projekta je ozaveščanje o odnosu do sebe. Stvarstvo in stvarno življenje nas iz trenutka v trenutek učita, da je kakovost življenja slehernega med nami odvisna od odnosa do sebe. Ta odnos namreč oblikuje naš odnos do vsega, kar nas obdaja.

  Dandanes smo priča scenarijem, prepričevanju in dogodkom, ki posameznika vztrajno ločujejo od samega sebe. Tovrstno obliko nasilja srečamo na vsakem koraku, vse od rojstva pa do smrti. Posameznik pod takim vztrajnim pritiskom izgubi stik s sabo, prizadeva si ugajati, ne izraža se več, sčasoma začne verjeti vsem in vsakomur – samo sebi ne. Če se posameznik ne zaveda, v kakšnem stanju je, tudi ne čuti potrebe po spremembi. Če pa doseže stopnjo zavedanja, ki mu omogoči spoznati, v kakšnem položaju se je znašel, začuti potrebo po spremembi. Po spremembi samega sebe in hkrati svojega zdravstvenega stanja.

  Srčiko našega projekta oblikujejo trije gradniki: vzrok, proces in posledica. To je rdeča nit vseh dejavnosti projekta: predavanj, delavnic, seminarjev, napisanih in izdanih knjig, novic in spletne vsebine.

  Pri temah, ki se jih lotevamo, izhajamo iz zaupanja v potenciale slehernega med nami, v svoje zavedanje in védenje, kajti za to, da bi v vsakem trenutku dobili odgovore, ki jih potrebujemo, ne potrebujemo znanstvenih naslovov, vlog in zunanjih simbolov moči.

  Pet kanalov komunikacije


  1. Spletne informacije in e-novice
  Spletna stran www.zazdravje.net je z več kot 2000 članki prava zakladnica informacij in odgovorov na vaša vprašanja.

  Če želite prejemati naše tedenske e-novice, ki prinašajo aktualne vsebine in obvestila o dogodkih, se nanje naročite tako, da na naslovni strani spletišča www.zazdravje.net vpišete svoj e-naslov.
  E-novice so brezplačne.

  2. Tiskane novice
  SGlasilo projekta, mesečne novice Skupaj za zdravje človeka in narave, izhajajo že od leta 2005, njihova naklada pa presega 40 tisoč izvodov.
  V tiskani obliki so dostopne na več kot 370 informativnih točkah po vsej Sloveniji.

  Arhiv tem, ki smo jih obravnavali od leta 2008 naprej, je v PDF-obliki na voljo na spletni strani www.zazdravje.net (arhiv PDF-novic). Tiskane novice so brezplačne, za dostavo na dom ali na izbrano informacijsko točko pa je treba prispevati le stroške poštnine.

  3. Predavanja
  SZa vse, ki želijo izvedeti še več, prirejamo predavanja po vsej Sloveniji. Napovednik predavanj najdete v koledarju dogodkov v tiskanih novicah ali v koledarju, objavljenem na spletni strani www.zazdravje.net.

  Za katalog predavanj in predavateljev ter pogoje izvedbe nam pišite na e-naslov zazdravje@gmail.com.

  4. Seminarji
  Za vse, ki želijo to, o čemer pišemo in predavamo, preizkusiti v živo, prirejamo enodnevne in večdnevne seminarje, ki potekajo na različnih lokacijah. Več o tem lahko preberete na naši spletni strani ali pa nam pišite na e-naslov delavniceszz@gmail.com.

  Za strokovne kadre (zaposleni v vrtcih in šolah, socialni delavci, medicinsko osebje, zaposleni v državni upravi, podjetjih …) prirejamo posebna tematska izobraževanja, delavnice in diskusijska srečanja.

  5. Knjige
  Kot rezultat dolgoletnega raziskovanja raznovrstnih tem je nastalo že več kot 15 priročnikov, ki jih lahko prelistate na spletnem naslovu shop.zazdravje.net.
  Vsi naši priročniki so nastali kot odgovor na konkretna vprašanja naših bralcev, v njih pa opisujemo preverjene naravne rešitve za raznovrstne probleme.

  Skrivnost je v odnosu! • Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

  Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

  1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


  2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: