Aktualne novice

Odlikovanje za Ekologe brez meja

dodano: 6.12.2010

decembrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Akcija »Očistimo Slovenijo v enem dnevu!«, v kateri je sodelovalo več kot 270.000 prostovoljcev se je 17. aprila 2010 zapisala v zgodovino kot največji okoljevarstveni projekt v samostojni Sloveniji.
 
Prizadevanjem ni konec, predsednik republike dr. Danilo Türk, je konec septembra na Brdu pri Kranju sklical posvet na temo dolgoročnih učinkov in strategije vlade na področju skrbi za okolje. Poleg predsednika, ministrov za obrambo ter okolje in prostor se je posveta udeležilo pet predstavnikov Ekologov brez meja in predstavniki partnerskih organizacij projekta OSVED!, večinoma nevladnih organizacij. Poleg dolgoročne strategije na področju ravnanja z odpadki in preprečevanju divjih odlagališč so poudarek dali predvsem sodelovanju civilne družbe pri okoljskih vprašanjih. Po posvetu je dr. Türk odlikoval društvo Ekologi brez meja z redom za zasluge. 

V društvu že pripravljajo nov projekt, ki bo tokrat segel daleč čez meje – pravzaprav čez ves svet. »World Cleanup 2012« naj bi potekal 24. marca 2012 in bomo o njem še pisali.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.