Aktualne novice

Odlikovanje za Ekologe brez meja

dodano: 6.12.2010

decembrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Akcija »Očistimo Slovenijo v enem dnevu!«, v kateri je sodelovalo več kot 270.000 prostovoljcev se je 17. aprila 2010 zapisala v zgodovino kot največji okoljevarstveni projekt v samostojni Sloveniji.
 
Prizadevanjem ni konec, predsednik republike dr. Danilo Türk, je konec septembra na Brdu pri Kranju sklical posvet na temo dolgoročnih učinkov in strategije vlade na področju skrbi za okolje. Poleg predsednika, ministrov za obrambo ter okolje in prostor se je posveta udeležilo pet predstavnikov Ekologov brez meja in predstavniki partnerskih organizacij projekta OSVED!, večinoma nevladnih organizacij. Poleg dolgoročne strategije na področju ravnanja z odpadki in preprečevanju divjih odlagališč so poudarek dali predvsem sodelovanju civilne družbe pri okoljskih vprašanjih. Po posvetu je dr. Türk odlikoval društvo Ekologi brez meja z redom za zasluge. 

V društvu že pripravljajo nov projekt, ki bo tokrat segel daleč čez meje – pravzaprav čez ves svet. »World Cleanup 2012« naj bi potekal 24. marca 2012 in bomo o njem še pisali.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: