Aktualne novice

Nas bodo v prihodnosti cepili komarji?

dodano: 14.12.2010

18. oktobra se je v Sloveniji začelo cepljenje proti sezonski gripi.
Kot smo lahko prebrali v materialih Inštituta za varovanje zdravja (IVZ), vsa tri cepiva, ki so jih izbrali za to sezono, vključujejo antigene virusov gripe A/H3N2, pandemskega A/H1N1 in influence B, ki bodo po predvidevanjih krožili v prihajajoči sezoni. IVZ navaja, da je cepivo varno in da so uporabljeni sevi inaktivirani, kar pomeni, da ne morejo povzročiti okužb.

Lansko leto se je, kljub zares paranoidni kampanji po celem planetu, na cepljenje odzvalo najmanj ljudi. Kakor poročajo iz različnih držav, pa smo to leto priča zelo majhni obolevnosti za gripo na vseh kontinentih. Tudi tam, kjer bi zdaj gripa morala razsajati v polni moči, beležijo precej manj obolelih.

Znani aktivist proti cepljenju Alex Jones (www.infowars.com, www.prisonplanet.com) vidi v tem dokaz, da je cepljenje dejansko generiralo število obolelih.

Pozornost, ki jo je pritegnilo to cepivo, pa je za javnost odprla tudi mnoga druga umazana področja, kjer so vpletena cepiva. Veliko se govori o snoveh, ki se dodajajo cepivom z namenom, da bi se njihovi učinki testirali predvsem v nerazvitih državah, o izvajanju sterilizacije prebivalstva pod pretvezo cepljenja in podobno.
In ker je javnost vse manj naklonjena umazanim cepivom, išče farmacevtska industrija nove načine, da bi svoje snovi spravila v naša telesa.
Tako fundacija Billa Gatesa financira Monsantove projekte, s katerimi želijo zdravilne učinkovine ali cepiva vgraditi že v gensko spremenjene rastline. Drugi projekt, o katerem Bill Gates govori tudi v filmu, ki si ga lahko ogledate sami (opremljen je s slovenskimi podnapisi), je projekt cepljenja s pomočjo komarjev. Zveni res plemenito, da bi lahko tako izkoreninili malarijo, vendar je od takšne dobronamerne do tiste sprevržene uporabe le majhen korak.
Torej, če nočete priti po cepivo, bo cepivo prišlo do vas v obliki hrane ali na krilih kakšnega komarja ... 

Posnetek z izjavo Alexa Jonesa je s slovenskimi podnaslovi objavljen na: http://www.youtube.com/watch?v=9nAtkuC00t8&NR=1 )

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.