Aktualne novice

Milijon Evropejcev zahteva moratorij proti GSO!

dodano: 14.12.2010

9. decembra je Greenpeace objavil informacijo, da je organizaciji Avaaz uspelo zbrati milijon podpisov, s katerimi evropski državljani zahtevamo moratorij na genetsko modificirane poljščine. To je prvič, da je evropska civilna družba izkoristila zakonsko možnost uveljavljanja direktne demokracije. 
Lizbonska pogodba omogoča, da se iniciative, za katere se zbere milijon podpisov, obravnavajo kot vloženi zakoni oz. predlogi zakonskih sprememb.
Milijon podpisov so predali na poseben način. V obliki umetnine v velikosti 380 kvadratnih metrov, ki jo je pripravil umetnik Kurt Wenner.
Zdaj je na potezi Evropska komisija, ki bo končno morala pokazati, ali služi ljudstvu ali interesom izbranih korporacij. Hvala vsem, ki ste prispevali k temu zgodovinskemu trenutku.
Več o tem na povezavi: http://www.greenpeace.org/international/en/news/Blogs/makingwaves/over-a-million-eu-citizens-finally-have-their/blog/29331?utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=1%20million%20GE%20petition%20-%20no%20sign%20-%20Dec%202010%20(1)&utm_content=Ključne besede:
GSO, Avaaz, Greenpeace, moratorij

 

Sorodne novice:

1,586914E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: