Aktualne novice

Vaši kometarji na kampanjo "Meso, tehtna odločitev".

dodano: 24.10.2007


2. odgovor:
Menim, da plakat priča o tem, kako država poskuša prihraniti denar in zato za kampanje uporablja risbe, ki jih otroci državnih uslužbencev rišejo, ko čakajo na svoje starše. Prvo so risali kravice. Zdaj pa so napredovali in znajo narisati tudi Triglav, človeka in nekaj živil. Ne bodite prezahtevni z iskanjem kakšnega globjega pomena. Naj se otroci zabavajo.
Polde, Velenje

3.odgovor:
Menim, da gre za zelo globoko sporočilo. Če bomo jedli meso, bomo »požrli« vso zemljo in od lepe deželice bodo ostali le vrhovi Triglava.
Majda, Ljubljana

4. Odgovor:
Mogoče se v plakatu kljub vsemu skriva globlji pomen. Vemo, da se strupi kopičijo po verigi navzgor. V mesu jih je desetkrat več kot v zelenjavi. V človeku pa desetkrat več kot v mesu, ki ga je človek zaužil. Zato je tehtnica poravnana. Kljub temu, da je človek majhen, je v njem več strupov, kot v živalskem in rastlinskem svetu. Mogoče je kdo na MKGP to želel sporočiti. Tako kot Leonardova Mona Liza skriva nekaj v svojem nasmešku, naš »Leondardo« skriva sporočilo v simbolu, ki ga kaže s prsti… Zdaj pa sem res pametna, kaj pravite?
Tina, Kranj

5. odgovor:
"Pesnik" je imel popolnoma dobre namene. Njegova naloga, ki se je sicer ne zaveda je, da zaostri preizkušnjo še zaslepljenih posameznikov, da se prej prebudijo. Zato ne jezite se.
Uroš

Ostali komentarji:
1. Na tehtnici ponavadi stvari tehtamo. V prenesenem pomenu: odločamo med eno ali drugo stranjo.
Njihov oglas sporoča, da se odločajo med človekom in hrano.Vsekakor bi bilo logično, da bi v oglasu na eni strani tehtnice bili meso, žita in sadje, na drugem pa samo žita in sadje (če bi hoteli logično prikazati to, kar mislim, da želijo). Je pa slika hrane zelo nehigienska: na kruhu leži surovo meso! Na obstoječem plakatu bi se definitivno odločila »za človeka« in ne za meso (sem namreč vegetarijanka), pa čeprav po repersko pleše: »Jo, baby, jo!«
Lep nemes(t)ni pozdrav!
Tanja K., Zreče

2. To bi bilo pravo vprašanje za predsedniške kandidate. Škoda, da Zmago Jelinčič plemeniti ni več v igri. Rad bi sišal njegovo razlago.
Janez, Zagorje

3. Ne jejmo preveč, da se tehtnica ne prevesi!
anonimni avtor

4. Glede na to, da je na eni strani tehtnice nametano veliko različnih stvari, menim, da gospodič sporoča, odločite se zame, saj pri tem kaže nase, kajti jaz sem meso za vas, meso zanesljivega porekla. Pustite kup na oni strani, ker ne veste od kod prihajajo vsi izdelki.
Tamara

5. Na eni strani tehtnice "majhen prestrašen človek", na drugi strani "strah" (adrenalin), ki ga pojemo-meso. Žival namreč čuti, kdaj jo bodo usmrtili. Tako nas je še bolj strah in kdor je premagal raka, ve kaj to pomeni in kam ga lahko to pripelje! Če pa še ne, potem pa še ni bil dovolj opozorjen. Za tiste, ki še vedno uživate meso, je "Triglav srečnega življenja" še zelo daleč. Ko bi le vedeli, kako lepo je priti do "vrha Triglava" in tam ostati!
Simona

6. Glede jumbo plakata, ki ga omenjate, sem se že velikokrat spraševala, katero meso sploh mislijo? … Je nek moški in meso ter med njima tehnica..hm..kaj bi naj to predstavljalo? Da je zdravo dnevno pojesti toliko mesa, kot ima nek moški kil? Da se naj odločimo (mi ženske), ALI moški ALI meso? Ali je pa ta plakat namenjen samo moškim?
Pa glede na to, da je kao naslov plakata MESO, je tista zelenjava zraven brez pomena...nekak sploh ne spada zraven; ne spada v to temo. No, to bi blo moje mnenje na ta velki plakat.
Nina

7. Punce, poročilo je jasno. Dobro pretehtajte odločitev, da se poročite z moškim, ki je odvisen od mesa in vam bo zvečer pekel krvavice, po noči pa bodo le te shlapevale iz njegovega potu. Bljak. Hvala ministrstvu, da skrbi za naše zdravje.
Milena, Celje

8. Reklamno akcijo sem že opazil. Razloge za tak jumbo plakat vidim v naslednjem: Na sliki je študent. Ne kateri koli študent, ampak tak, ki "rula", ki je zdrav in športen in ki ima gotovo veliko "bejb". In kakšna je prehrana takega študenta? Čeprav si z vedno prazno študentsko denarnico lahko kupi le tisto, kar je na drugi strani tehtnice: torej kruh, jabolka, sir, meso in solato, je vendarle zdrav. Kaj bi on, če ne bi bilo mesa!? Ne katerega koli mesa, ampak takega znanega porekla -- dobrih bedrc in govejih zrezkov iz skrbnih mesnih proizvodnih obratov, v katerih nastaja prav tako dobro meso, kot je bilo tisto z babičine kmetije. Meso je ključni člen, ki uravnoteža tehtnico.

Pika na i je, brez katere bi študent na jabolkih, solati in kruhu gotovo hiral. Tako kot naši dedki in babice med vojno in po njej. Tudi oni bodo veseli, zgledovali se bodo po njem, ker ima zahvaljujoč mesu polnovredno prehrano in mu ni treba kot njim žuliti puste prosene in ajdove kaše, trdega črnega kruha in zelenjavnih juh, ki jih dandanes neki čudaki vse bolj fanatično razglašajo za zdrave. Študent ima na voljo tudi sodoben puhast črni kruh, slasten kot beli in hkrati zdrav kot črni babičin kruh! Nič čudnega, da je na sliki tak car! Že z malo (mesa) imaš veliko (zdravja energije za žure in gotovo tudi za seks, ki je pomemben vsakemu študentu, tudi temu s slike)!
Ej, študent, zakaj bi eksperimentiral z novimi oblikami prehrane, ko pa je domača dieta s tradicijo zdrava in že uveljavljena pri nas? Bodi pravi študent izpod Triglava! Jabolko na dan prežene zdravnika stran. Pri kosilu solata je vredna zlata. Na sredi pa meso in kruh, da noben študent ne bo gladuh. Kaj več še potrebuješ?
Tudi ostali se zazrite v denarnico. Si lahko privoščite vso tisto nepotrebno zelenjavo? Nalepke "BIO" so samo varka, s katero hočejo izžeti denar iz vas. Državne subvencije za mesno industrijo pa so k sreči tako radodarne in modre, da je lahko meso poceni. Država kaže zrelo skrb do svojih državljanov. Omogoča vam, da si poceni privoščite domače piščance, prašiče in goveda, včasih resda spakirane v vrečke, konzerve in salame, a so tudi tam enako zdravi kot nekoč, ko so prihajali z babičine kmetije. Naša sodobna tehnologija poskrbi zato! Zaupajte nam! Odločitev za meso je uravnotežena!

Kako ne vidite, da je meso zakon!!!

Svojo knjigo že imam, tiste o kandidi pa se ne bi branil ... :-).

Nara Petrovič<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.