Aktualne novice

Sončki, ki preženejo mraz

dodano: 9.1.2011

januarske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Če želimo zbirati slabe novice, jih v letu 2010 res ni manjkalo. A tudi če želimo svojo pozornost usmeriti na iskanje in podpiranje dobrega, je bilo leto 2010 prav tako v marsičem precedenčno. Skorajda ni bilo dneva, da ne bi bili priča novim pozitivnim predlogom, nesebičnim dejanjem, sodelovanjem in prizadevanju za človeka in naravo. 

Zato bo tokrat izbira sončne osebnosti leta še posebej zanimiva. Pri akciji izbire sončne osebnosti ne gre toliko za to, kdo bo prvi, gre predvsem za to, da sploh izvemo, kaj vse dobrega se je zgodilo v našem prostoru. Tudi letos se naša redakcija pridružuje redakcijam Pozitivke.net, Svet je lep, Karma plus in Viva v izvedbi te akcije.

V času, ko zaključujemo to številko, še ni znan seznam nominirancev, vendar ga boste lahko prebrali na naši spletni strani, s katere boste lahko tudi glasovali. 

Že sedaj pa vemo, da bo leto 2010 zaznamovano s kar nekaj aktivnostmi, ki so pokazale, da nevladne organizacije in posamezniki lahko premaknejo veliko več, kot bi si nekateri mislili. Od Ekologov brez meja, ki so izvedli največjo čistilno akcijo v zgodovini Slovenije, in zasavskega Eko kroga, ki je tudi prestolnici pokazal, da “imajo Zasavci dosti”, do Društva za pravno državo, ki je prišlo do živega elektrodistribuciji in doseglo pravično povračilo preveč obračunanih storitev. Spoznajte še veliko sončkov, ki so jih bralci vseh omenjenih revij nominirali za izbor v tem letu.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.