Aktualne novice

Kraigherjeva zaradi oglasa za cepiva ponudila odstop

dodano: 25.10.2007

Ljubljana, 26. oktobra (STA)


Predstojnica centra za nalezljive bolezni na IVZ Alenka Kraigher je prevzela svoj del objektivne odgovornosti in je vršilki dolžnosti direktorice Adi Hočevar Grom ponudila svoj odstop, so sporočili z IVZ.

"V tej luči IVZ sprejema svojo objektivno odgovornost; sprejel bo vse potrebne ukrepe, da se podobna situacija, neodobrena uporaba imena in logotipa inštituta ter tovrstna povezava s farmacevtsko industrijo, ne bo ponovila," so zapisali na IVZ.

Dodajajo, da si bo inštitut prizadeval, da bo interdisciplinarna skupina čim prej dokončala strokovna priporočila za razširitev uvedbe cepljenja proti humanemu papiloma virusu (HPV), in sicer skladno s postopki, ki veljajo za uvedbo novih zdravstvenih programov.

Kot je znano, je bil v nekaterih medijih v začetku tedna objavljen oglas s sporočilom 'Rak materničnega vratu in genitalne bradavice niso novost. Cepljenje, ki pomaga preprečevati oboje, pa je'.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.