Aktualne novice

Vedel je kaj se dogaja,zato so ga umorili?

dodano: 10.1.2011

www.24ur.com

Ameriški strokovnjak za kemijsko in biološko orožje je v Washingtonu zagrozil, da bo razkril, zakaj poginjajo številne živali. Našli so ga mrtvega in odvrženega na smetišče, živali pa poginjajo naprej.

V pretresljivem poročilu, ki ga je za ruskega premierja Vladimirja Putina pripravila GRU – zunanja vojaška obveščevalna služba – piše, da so enega od vodilnih ameriških strokovnjakov za biološko in kemijsko orožje brutalno umorili, potem ko je zagrozil, da bo razkril, da ameriška vojska testira strupen plin, zaradi katerega je umrlo na sto tisoč živali v Arkansasu pretekli teden.

Glede na to poročilo so Johna P. Wheelerja III., posebnega sodelavca washingtonskega sekretariata zračnih sil od leta 2005 do 2008, ko je postal posebni pomočnik tajnika vojaškega letalstva za inštalacije, logistiko in zaščito okolja, našli mrtvega, brutalno umorjenega in vrženega na odlagališče odpadkov.

Fox News service je sporočil: ''Policija Delaware preiskuje domnevni umor nekdanjega Bushevega uslužbenca, ki je med drugim zbiral tudi sredstva za gradnjo spomenika vietnamskim veteranom v Washingtonu. Wheelerjevo truplo so našli v petek v Wilmingtonu. Nekdo je prijavil, da so truplo vrgli iz tovornjaka, ki je prihajal iz Newarka. Preden so truplo našli, nihče ni prijavil Wheelerjevega izginotja.''

Wheeler je bil avtor enega najbolj pomembnih priročnikov o učinkih kemijskega in biološkega orožja, zato ga je leta 2009 za svojega svetovalca vzela družba MITRE Corporation. Gre za podjetje, katerega oddelek letalskih sistemov je vodilni v razvoju in proizvodnji računalniških in nadzornih sistemov, ki jih v svoji floti letal škropilcev uporabljajo ameriške zračne sile.

Baza teh letal je v mestu Little Rock v Arkansasu, kjer so zadnje mesece testirali disperzante strupenega plina za vojno v Afganistanu, pri čemer so uporabljali zaloge kemičnega orožja, zaseženega v Iraku in shranjenega v vojaškem objektu Pine Bluff v Arkansasu. Rusija je nekoč obtožila Pine Bluff, da ne prijavlja vseh kemičnih snovi, ki so jih v letih od 2003 do 2008 odnesli iz Iraka v ZDA za testiranje in morebitno škodljivo uporabo.

Po podatkih iz omenjenega ruskega poročila, naj bi odnesli okoli 63.000 ton strupenega plina fosgen (COC12), ki sodi med najbolj nevarna kemijska orožja – zaradi njega pljuča in dihalni sistem eksplodira.

Ko jih je Rusija obtožila, da teh zalog plina niso uničili, so v Pine Bluffu začeli s hitrim odstranjevanjem odpadkov, in to tako, da so jih vbrizgali globoko v zemljo v osrednjem Arkansasu. To je povzročilo približno 500 manjših potresov in globoko zaskrbljenost lokalnih prebivalcev. Še bolj grozljive obtožbe, ki so zapisane v poročilu, so, da so Američani začeli z odpremo ogromnih količin strupenega plina v Afganistan. Tam ga bodo namreč lahko uporabljali, kolikor bodo želeli in se nato delali, da s tem niso povezani, prav tako pa jim tega ne bi mogel nihče dokazati.

Glavni razlog za Wheelerjev umor pa je bila pošiljka iranskega fosgena na tankerju KC-767 ameriškega letalstva iz Little Rocka proti Afganistanu, ki je kmalu po vzletu nad Arkansasom zabeležil kritične okvare računalniških in kontrolnih sistemov za brizganje, kar naj bi povzročilo smrt na tisoče kosov.

Glede na ameriška poročila je okoli 5000 ptic umrlo takoj, uslužbenci ameriškega okoljskega servisa pa so jih v zaščitnih oblekah in maskah hitro odstranili. V poročilu GRU piše, da so ptice poginile zaradi poškodb prsnega koša in krvnih strdkov v trebušni votlini ter zaradi hudih notranjih krvavitev, kar sovpada z opisom posledic vdihavanja strupenega plina fosgen.

V poročilu opozarjajo, da gre še za eno nenamerno izpuščanje strupenega plina fosgena, saj je le dan prej isti tanker KC-767 nad reko Arkansas izpustil plin, zaradi katerega je poginilo več kot 100.000 rib.

Ko je Johnu P. Wheelerju postalo jasno, kaj se dogaja z zalogami strupenega plina, je odhitel iz svojega doma v Delawearu proti Washingtonu, kjer je zagrozil, da bo razkril odgovorne uradnike Pentagona in Bele hiše. Ker je bil vietnamski veteran, ki je bil seznanjen z ameriško uporabo kemijskega in biološkega orožja v vietnamski vojni, se je zavzemal, da se to ne bi več ponovilo. Zadnjič so ga videli, kako se zmedeno in brez enega čevlja potika po poslovnem okrožju Wilmingtona. Zanikal je, da je na opiatih in zavrnil vsakršno pomoč.

Ko je zagrozil, da bo razkril odgovorne, si je podpisal smrtno obsodbo in z njegovim umorom želijo opozoriti ostale, ki razmišljajo o tem, da se zoperstavijo režimu, naj še enkrat premislijo.

0,03125



<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.