Aktualne novice

Misija mogoče: Vabimo vas med prijatelje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave

dodano: 2.2.2011

februarske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Dodatne strani v februarskih novicah tokrat berete zahvaljujoč našim donatorjem, ki so nas presenetili s svojimi denarnimi in z »znamkovnimi« prispevki ter nam tako omogočili, da si lahko »privoščimo« dodatne strani za članke, za katere menimo, da jih je pomembno objaviti.
Ko bi vedeli, koliko je še stvari, o katerih bi bilo potrebno pisati ... Koliko koristnih in dragocenih informacij čaka, da pride v javnost. Resnično premišljujemo, kako bi se tega lotili. 

Mnogi nam svetujejo, da naredimo novice plačljive. Pravijo, da so predobre, da bi bile brezplačnik.

Vendar pa želimo, da pridejo do čim večjega števila ljudi. Tudi do tistih, ki zanje še ne vedo. Želimo, da so na voljo v čakalnicah, da pridejo v roke učiteljem, zdravnikom, bolnikom, študentom …

Verjamemo v socialni transfer in da bodo tisti, ki lahko pomagajo, prispevali, da bodo lahko novice prišle tudi do socialno bolj šibkih. Verjamemo v fenomen kritične mase. Zavedamo se, da vsi skupaj, ne glede na denar, izobrazbo, vpliv, ki ga premoremo, ustvarjamo kritično maso zavedanja in pri tem prav vsak »ozaveščeni« šteje. Zavedamo se tudi, da prihaja čas prememb in da je treba pohiteti. Nas je dovolj, ki čutimo podobno?

Naše novice so že fenomen v slovenskem prostoru. Nevladni mesečnik, ki redno izhaja že peto leto in dosega naklado 33.000 izvodov, ki mu jo zavidajo tudi najbolj brane revije. In vse to kljub zelo restriktivnim pogojem za oglaševalce in brez državne pomoči. Ljudje, ki sodelujejo pri tem projektu, nikoli niso vprašali, »koliko mi boste plačali«, temveč so vsi prišli s predlogi, kaj bi želeli storiti, da bo še bolje. V tem je skrivnost dosedanjega uspeha naših novic. In to je iztočnica, s katero želimo s skupnimi močmi novice še izboljšati. 

Podjetja, samostojni podjetniki …kot donatorji
Zakaj bi bili vaši davki v rokah političnih elit? Zakon vam omogoča, da sami določite, komu boste donirali vsaj drobec svojih davčnih obveznosti. Ali ste vedeli, da nam lahko donirate 0,3 % svojega prometa in da lahko ta znesek uveljavljate kot davčno olajšavo? Torej boste za ta znesek na koncu plačali manj davka od dobička. 

Če ga boste v vsakem primeru morali plačati, zakaj ne bi bil ta denar uporabljen za dober namen? Pogovorite se o tem v svojem podjetju ali v podjetjih oseb, ki bi lahko sodelovale, in nas pokličite ali nam pišite na e-naslov: prijateljiSZZ@gmail.com, da se bomo dogovorili o možnostih izvedbe donacij. 

Podjetja kot sponzorji …
Med prijatelje projekta se lahko vključite tudi kot sponzorji. Če vaša dejavnost ni v nasprotju z interesi človeka in narave, vas lahko povabimo k akciji Prijatelji projekta. Zakaj vaše stranke ne bi vedele, da nas podpirate? Zakaj jim tega ne bi povedali tudi mi? Morda bi k vam prihajale še bolj pogosto, če bi vedele, da s tem podpirajo tudi naš skupni projekt. Torej, sporočimo jim skupaj, da boste od vsake storitve ali izdelka namenili določeni odstotek za podporo projektu. Naj bo dobro za vse. Pišite nam na prijateljiSZZ@gmail.com in zahtevajte bolj podrobne informacije o tem, kako lahko sodelujete.

Fizične osebe …
Tudi vam država omogoča, da sami odločate, komu boste namenili 0,5 % davka, ki ga plačate od svojih prihodkov. To je res le drobtinica tistega, kar bo država vzela in uporabila po svoje, vendar pa lahko tudi s centom na cent daleč pridemo. Pošljite ali sporočite svoje podatke in poslali vam bomo dokument, ki ga je treba izpolniti v ta namen. Če menite, da smo vredni še kakšnega evra več, pa bomo tako kot doslej zelo veseli vaših prispevkov na računDruštva Ognjič. TRR: 0201 1025 5748 080, Prejemnik: Društvo Ognjič, Zapotok 54, 1292 Ig. Namen: Prispevek; sklic: 20112012.Ključne besede:
donacija, podpora, podjetje, fizična oseba, društvo Ognjič

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.