Aktualne novice

Misija mogoče: Vabimo vas med prijatelje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave

dodano: 2.2.2011

februarske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Dodatne strani v februarskih novicah tokrat berete zahvaljujoč našim donatorjem, ki so nas presenetili s svojimi denarnimi in z »znamkovnimi« prispevki ter nam tako omogočili, da si lahko »privoščimo« dodatne strani za članke, za katere menimo, da jih je pomembno objaviti.
Ko bi vedeli, koliko je še stvari, o katerih bi bilo potrebno pisati ... Koliko koristnih in dragocenih informacij čaka, da pride v javnost. Resnično premišljujemo, kako bi se tega lotili. 

Mnogi nam svetujejo, da naredimo novice plačljive. Pravijo, da so predobre, da bi bile brezplačnik.

Vendar pa želimo, da pridejo do čim večjega števila ljudi. Tudi do tistih, ki zanje še ne vedo. Želimo, da so na voljo v čakalnicah, da pridejo v roke učiteljem, zdravnikom, bolnikom, študentom …

Verjamemo v socialni transfer in da bodo tisti, ki lahko pomagajo, prispevali, da bodo lahko novice prišle tudi do socialno bolj šibkih. Verjamemo v fenomen kritične mase. Zavedamo se, da vsi skupaj, ne glede na denar, izobrazbo, vpliv, ki ga premoremo, ustvarjamo kritično maso zavedanja in pri tem prav vsak »ozaveščeni« šteje. Zavedamo se tudi, da prihaja čas prememb in da je treba pohiteti. Nas je dovolj, ki čutimo podobno?

Naše novice so že fenomen v slovenskem prostoru. Nevladni mesečnik, ki redno izhaja že peto leto in dosega naklado 33.000 izvodov, ki mu jo zavidajo tudi najbolj brane revije. In vse to kljub zelo restriktivnim pogojem za oglaševalce in brez državne pomoči. Ljudje, ki sodelujejo pri tem projektu, nikoli niso vprašali, »koliko mi boste plačali«, temveč so vsi prišli s predlogi, kaj bi želeli storiti, da bo še bolje. V tem je skrivnost dosedanjega uspeha naših novic. In to je iztočnica, s katero želimo s skupnimi močmi novice še izboljšati. 

Podjetja, samostojni podjetniki …kot donatorji
Zakaj bi bili vaši davki v rokah političnih elit? Zakon vam omogoča, da sami določite, komu boste donirali vsaj drobec svojih davčnih obveznosti. Ali ste vedeli, da nam lahko donirate 0,3 % svojega prometa in da lahko ta znesek uveljavljate kot davčno olajšavo? Torej boste za ta znesek na koncu plačali manj davka od dobička. 

Če ga boste v vsakem primeru morali plačati, zakaj ne bi bil ta denar uporabljen za dober namen? Pogovorite se o tem v svojem podjetju ali v podjetjih oseb, ki bi lahko sodelovale, in nas pokličite ali nam pišite na e-naslov: prijateljiSZZ@gmail.com, da se bomo dogovorili o možnostih izvedbe donacij. 

Podjetja kot sponzorji …
Med prijatelje projekta se lahko vključite tudi kot sponzorji. Če vaša dejavnost ni v nasprotju z interesi človeka in narave, vas lahko povabimo k akciji Prijatelji projekta. Zakaj vaše stranke ne bi vedele, da nas podpirate? Zakaj jim tega ne bi povedali tudi mi? Morda bi k vam prihajale še bolj pogosto, če bi vedele, da s tem podpirajo tudi naš skupni projekt. Torej, sporočimo jim skupaj, da boste od vsake storitve ali izdelka namenili določeni odstotek za podporo projektu. Naj bo dobro za vse. Pišite nam na prijateljiSZZ@gmail.com in zahtevajte bolj podrobne informacije o tem, kako lahko sodelujete.

Fizične osebe …
Tudi vam država omogoča, da sami odločate, komu boste namenili 0,5 % davka, ki ga plačate od svojih prihodkov. To je res le drobtinica tistega, kar bo država vzela in uporabila po svoje, vendar pa lahko tudi s centom na cent daleč pridemo. Pošljite ali sporočite svoje podatke in poslali vam bomo dokument, ki ga je treba izpolniti v ta namen. Če menite, da smo vredni še kakšnega evra več, pa bomo tako kot doslej zelo veseli vaših prispevkov na računDruštva Ognjič. TRR: 0201 1025 5748 080, Prejemnik: Društvo Ognjič, Zapotok 54, 1292 Ig. Namen: Prispevek; sklic: 20112012.Ključne besede:
donacija, podpora, podjetje, fizična oseba, društvo Ognjič

 

Sorodne novice:

0,5634766<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: