Aktualne novice

Spomladansko testiranje

dodano: 28.2.2011

Sanja Lončar (uvodnik marčevskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)

Zakaj imamo danes toliko težav z glivicami? Jih je več kot prej? So mutirale v super glivice, ki jim nismo več kos? 

Narava glivic se skozi milijone let ni spremenila. Vedno in vselej so izpolnjevale poslanstvo, da razkrojijo tisto, v čemer ni dovolj življenja: odmrli les, liste, organske odpadke. Pri svojem delovanju se ravnajo po valovanju. Kot magnet jih privlači tisto, kar ne oddaja vitalnega valovanja, ljubijo zatohlost, vlago in senco.  

Glivice ne prenesejo valovanja svetlobe. Ne prenesejo desnosučne energije. Ste vedeli, da imajo ogenj, sonce, ljubezen in koristne mlečnokislinske bakterije skupno ravno desnosučnost? Zato glivic ni tam, kjer je svetlo, suho, pretočno, ljubeče … Vse tisto, kar je polno svetlobe, glivicam ni zanimivo. Zato jih ni na soli, na kristalih … in tudi v ljudeh ne, če so prepojeni s svetlobo. 

Glivice niso spremenile kriterijev. Težava je v tem, da smo jih mi. V svoje življenje spuščamo vse več virov levosučnega valovanja: elektriko, različna sevanja, rakave celice – za vse je značilna levosučnost. Mnogi menijo, da jim vse našteto prinaša boljše življenje, s stališča glivic pa je to  le počasno trohnenje. Zato se nas vse bolj pogosto lotevajo ... 
Težave, ki jih povzroča njihova navzočnost, vidimo v prebavi, na koži, nohtih, sluznicah … Dokler jih vidimo le kot nadlogo in sprašujemo, kateri pripravek bo odpravil katero težavo, ne bo rešitve. Potrebujemo bolj celosten pogled.

Začetek pomladi že tradicionalno predstavlja zelo naporno obdobje v življenju mnogih. Marec nas testira kot kakšen zaključni izpit: koliko moči smo nabrali ali izgubili čez zimo, kakšno je naše stanje notranjih zalog in s kakšno bilanco začenjamo novo sezono. Glivice so pri tem le »izpitna komisija«. 

Upamo, da vam bo ta številka, v kateri smo strnili spoznanja, zbrana v preteklih šestih letih ukvarjanja s kandido in drugimi nadležnimi glivicami, v pomoč, da lažje prestanete spomladanski test. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: