Aktualne novice

DOPPS končno stranka v postopku primera Volovja reber

dodano: 4.11.2007

novembrske novice "Skupaj za zdravje človeka in narave"


Odločba MOP je zdaj dokončna in izvršljiva, kar pomeni, da so DOPPSu odprta vrata za vložitev zahteve za obnovitev upravnega postopka izdajanja okoljevarstvenega soglasja. DOPPS bo zahtevo vložil najkasneje v 30 dneh. Elektro Primorska sicer lahko proti odločbi vloži tožbo na Upravnem sodišču, vendar to ne zadrži njene izvršljivosti.

»V DOPPSu smo izjemno veseli odločitve okoljskega ministrstva, saj je s tem poplačna triletna trnova pot, ki smo jo morali prehoditi, da smo si izborili pravico, da lahko v tem nesrečnem postopku branimo interese ohranjanja narave. Pozdravljamo odločitev ministrstva. Hkrati zagotavljamo, da bomo v obnovljenem postopku naše pravice uveljavljali odgovorno in da bomo konstruktivno poskušali pomagati pri premoščanju družbenega konflikta umeščanja vetrnic v prostor.« poudarja direktor DOPPS Andrej Medved.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.