Aktualne novice

Rezultati izbora Sončne osebnosti

dodano: 10.3.2011

marčevske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Izbor Sončne osebnosti oz. skupine poteka že od leta 2003, ko smo v Ljubljani prvič izbrali najbolj pozitivno osebnost leta. Iz leta v leto se je prireditev širila in Sloveniji postajala vedno bolj prepoznavna in domača. Namen prireditve je prepoznati in krepiti dobra dejanja, pozitivno naravnanost in duh sodelovanja. Veseli nas, da je tega v našem okolju vse več, kar je razvidno tudi iz števila nominirancev. 

To leto je bilo rekordno, saj je bilo za Sončno osebnost leta 2010 nominiranih 27 posameznikov oz. skupin. Nominirancev za Sončno knjigo leta 2010 je bilo 19. Glasovanje je potekalo od 29. 12. 2010 do 25. 1. 2011 na spletni strani www.soncnaosebnost.si. Sončno osebnost oz. skupino in Sončno knjigo leta 2010 smo izbrali tako, da smo sešteli glasove bralcev in glasove strokovne komisije, sestavljene iz uredništev revij Pozitivke.net, Svet-je-lep.com, Karma Plus, Skupaj za zdravje človeka in narave in Vive. Svečana podelitev je potekala v četrtek, 10. 2. 2011 ob 19. uri v prostorih ZRC Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Prireditev je bila krasna priložnost, da na enem mestu spregovori veliko ljudi, ki jih druži pozitivni duh iskanja in udejanjanja rešitev. Večinoma osamljeni Don Kihoti, so imeli priložnost spoznati, da sploh niso osamljeni. 

Kljub resnično nemerljivim dosežkom velikega števila skupin in posameznikov, bo leto 2010 ostalo zaznamovano z največjo okoljsko akcijo v naši zgodovini, ko je 270.000 ljudi čistilo in v precejšnji meri očistilo Slovenijo v enem dnevu. Akcija je tako po svojem obsegu kot po kakovosti organizacije, sodelovanja in koordinacije vseh pripravljalnih aktivnosti vzor tega, kaj zmoremo, ko stopimo skupaj. Zato je priznanje Sončne skupine leta 2010 šlo v roke Ekologov brez meja. 

Med knjigami, ki so zaznamovale leto 2010, pa je prevladalo mnenje, da si neutrudno prizadevanje Toma Križnarja za pravičnost in ozaveščanje javnosti o dogajanju v Darfurju, zapisano v knjigi Nafta in voda, zasluži naziv Sončne knjige leta 2010.  

Častno priznanje strokovne žirije za življenjsko delo je prejel Vili Poznik, izjemen inovator iz Celja, ki se pri svojih 78 letih lahko pohvali z izrednimi dosežki, ki služijo človeku in okolju. Vili Poznik je za svoje številne inovacije, od katerih je nekatere tudi patentiral, prejel več mednarodnih nagrad.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.