Aktualne novice

Naravna zaščita pred radioaktivnim sevanjem

dodano: 16.3.2011

Thomas Čuk (http://tao-zentrum.eu/filebase/Misosuppe.pdf - stran 3)

Oblastne strukture (morda upravičeno) trdijo, da TOKRAT zaradi velike oddaljenosti ni nobene nevarnosti za nas. Kljub temu pa menim, da smo že tako obremenjeni z vsem mogočim sevanjem (tehnična sevanja, radioaktivno obsevano ne-sezonsko sadje, genotoksično sevanje pesticidov v vodi in hrani itd.), da "karkoli" pride do nas, že dolgo presega vse meje "dovoljenega".

Ob pričujočih dogodkih na Japonskem sem se spomnil na podatek, ki sem ga prebral nekje pred davnimi 20 leti - in sicer da je miso(tradicionalna japonska slana sojina pasta) med ostalimi pozitivnimi lastnostmi tudi odlična PREVENTIVNA zaščita pred radioaktivnim
sevanjem. 

Spodaj podajam prevod iz nemščine.

Miso kot zdravilo

Nenavadne zdravilne moči misa so bile potrjene z znanstvenimi raziskavami. Dr. Shinchiro Akizuki, direktor bolnice St. Francis v Nagasakiju je svoje raziskovalne dejavnosti posvetil uporabnosti živil (kot je recimo miso) v okviru preventivne medicine. Čeprav je dr.
Akizuki dolga leta v oddaljenosti le nekaj kilometrov od kraja katastrofe oskrboval in zdravil žrtve napada z atomsko bombo, se niso niti pri njem niti pri njegovih sodelavcih razvili običajni simptomi vpliva radioaktivnega sevanja. Dr. Akizuki je to dejstvo pripisal vsakodnevnemu uživanju miso juhe. Njegova teza je bila leta 1972 potrjena z raziskavami, ki so v misu dokazale prisotnost dipikolonske kisline - alkaloida, ki nase veže težke kovine, na primer radioaktivni stroncij in ga izloča iz telesa.

Leta 1981 so raziskave na japonskem Centru za raziskave raka pokazale, da je redno uživanje miso juhe občutno zmanjšalo tveganje obolevanja za nekaterimi vrstami raka ter za boleznimi srca. Nedolgo tega je znanstvenikom z Univerze Tohoku na japonskem otoku Hokkaido uspelo iz misa izolirati nekatere snovi, ki nevtralizirajo vpliv določenih karcinogenov. Prepričljiv dokaz za varovalni učinek, ki ga nudi miso pred radioaktivnim sevanjem, je bil objavljen 1990. leta na Japonskem, kjer je profesor Akihiro Ito iz Laboatorija za atomsko radioaktivnost na Univerzi v Hirošimi prevetril poročila evropskih držav, ki so po katastrofi v jedrskem reaktorju Černobil uvažale polne tovornjake misa
vrste hatcho.

Če miso ljudi ščiti pred posledicami radioaktivnega sevanja, tako je sklepal profesor Ito, potem bi morale podgane, ki jih hranimo z misom in so nato izpostavljene radioaktivnemu sevanju, redkeje zbolevati za rakom kot obsevane podgane, ki misa niso dobivale. Tako se je pokazalo, da so podgane, ki niso uživale misa, dva- do trikrat pogosteje obolevale za rakom na jetrih. Še bolj presenetljivo je bilo dejstvo, da je Ito uporabljal industrijsko izdelan miso prašek, torej najslabšo možno kakovost! Mnogi naturopati in zdravniki, ki prakticirajo tradicionalne vzhodnjaške metode zdravljenja, pripisujejo počasi zorenim vrstam misa, npr, hatcho misu, najmočnejše zdravilne sposobnosti.

Še nekaj virov v angleščini:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.