Aktualne novice

Koliko bomo lahko gradili - POMEMBNO OPOZORILO!

dodano: 28.3.2011

V preteklem tednu je vlada glasovala o predlogu spremembe zakona o gradnji v lastni režiji – odločili so se za potrditev spremembe, ki predvideva gradnjo v lastni režiji največ do velikosti 30 m2. Se tudi vam zdi, da se delajo norca iz ljudi?
 
Na srečo (ali nesrečo?) mora svoje povedati še parlament. Če se bo ta res izkazal za zbor predstavnikov ljudstva, potem še imamo nekaj možnosti, da ostanemo pri 250 m2, kolikor nam je dovoljeno graditi brez obrtnikov sedaj. V nasprotnem primeru pa se bo naša država še enkrat izkazala za naravni talent pri ukinjanju vsega, kar lahko koristi malemu človeku. Morda vladi ne bi škodilo, če bi ozrla malo naokoli, npr. v Veliko Britanijo, katere vlada podpira t. i. »selfbuilt«, torej graditev hiše za lastne potrebe v lastni režiji. Organizirajo celo tečaje in sejme "selfbuilt" ter z davkom spodbujajo ljudi, da sami rešujejo svoj stanovanjski problem. Znane so tudi organizacije, ki ljudi učijo, kako graditi ekološke hiše iz lesa in gline ipd.
 
In kaj lahko storite vi? Dajte jasno vedeti svojim »visokim predstavnikom«, kaj želite, da izglasujejo, saj so dejansko v vaši službi. To lahko storite na: http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/1565, kjer lahko glasujete za podporo predlogu za ohranitev 250 m2. Zaenkrat je za svoje pravice glasovalo dobrih 300 Slovencev, z vsakim dodatnim glasom pa si bo vlada težje zatiskala ušesa.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.