Aktualne novice

Pravljice za odrasle

dodano: 31.3.2011

Sanja Lončar (uvodnik aprilskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)

»Ozdravil je raka, tako da je deset dni jemal sodo bikarbono.«; »Ozdravili so vse degenerativne bolezni zgolj z jemanjem magnezijevega klorida.«; »S tremi žlicami beluševega pireja na dan ozdravimo raka.«; »Z grenko soljo očistimo jetra in žolčne kamne v enem dnevu.«; »Kandido preprosto izperemo iz telesa z uživanjem veliko soli in sode bikarbone.«; »Noge damo v čudežno banjico in ta očisti limfo ter odstrani iz telesa smeti, ki so se v njem nabirale desetletja …«; »Post ozdravi vse bolezni.«; »Hidrogen ozdravi vse.«; »Koloidno srebro ozdravi vse.«; »Deset kozarcev vode na dan ozdravi vse bolezni …«

Ni dneva, da po internetu ne bi zaokrožila nova čudežna receptura, kako rešiti vse težave ter se razstrupiti in razkisati v le nekaj dnevih. In prav vse so podkrepljene s primeri »odpisanih«, ki so se prav zaradi navedene metode pozdravili in vrnili v življenje.

Nismo skeptiki. Verjamemo v moči narave. Vemo, da so najboljše rešitve enostavne in tudi poceni. Vendar smo res že naveličani odgovarjati na vprašanja, kaj si mislimo o takšnih in drugačnih instantnih metodah, s katerimi naj bi v enem dnevu (ali nekaj dneh) pospravili vse, kar smo smetili vse življenje. Ne oporekamo, da so navedeni primeri čudežnih ozdravitev morda resnični. Osebno poznamo veliko ljudi, ki so »čudežno ozdraveli«. Tisto, kar v teh zgodbah manjka, je nevidni del, ki obsega vse tisto, kar je ta »odpisani« naredil, spremenil, dojel in kakšna energija se je pri tem v njem zbudila, da je imela njegova zgodba srečen konec. 

Tega pa tisti, ki prepošiljajo tovrstna elektronska sporočila, ne vidijo ali nočejo videti. Ta del zgodbe je namreč naporen. Instantni uspehi in recepture bodo imeli več bralcev in bodo prodali več čudežnih pripomočkov.

Človek ni pomivalni stroj, v katerega bi lahko dali močno čistilno sredstvo, ga vklopili in počakali, da se vse, kar se je nabralo v telesu, splakne v odtok. Naš metabolizem je veliko bolj zapleten. Strupi, ki jih v sebi nabiramo, niso le fizični. In tudi naše zmožnosti, da strupe izločimo, pogojujeta kondicija našega telesa in energijska pretočnost. 

Zato to številko namenjamo vsem tistim, ki ste se pripravljeni lotiti velikega pospravljanja bolj temeljito, odgovorno in ljubeče.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.