Aktualne novice

Gradnja v lastni režiji ostaja?

dodano: 12.4.2011

Zaključeno je spletno glasovanje na http://predlagam.vladi.si o predlogu za ohranitev 250 m2 kot zgornje vrednosti velikosti gradnje, ki jo lahko izvajamo v lastni režiji. Predlog je podprlo
984 glasovalcev, 7 pa jih je bilo proti. Tako so naši poslanci dobili dovolj jasno sliko o mnenju tistih, ki jih uradno zastopajo, in z vso pravico lahko upamo, da bo zakon ostal takšen, kot je. In kakšen je?
 
Trenutno lahko gradnjo do 250 m2 vodite sami in sami odločate, kdo bo sodeloval. Zakon zahteva sodelovanje nadzornika, ki nadzoruje gradnjo objekta, da vse skupaj poteka po zakonih in predpisih. ZGO tudi natančno določa, kdo je lahko nadzornik gradnje.
Za samo gradnjo nosi največ odgovornosti investitor in če gradi v lastni režiji, je odgovornost še toliko večja. Tisti, ki bodo gradili z opeko, bodo verjetno potrebovali zidarja, ki ga je treba plačati. Vse ostalo pa lahko pri tem opravite sami.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.