Aktualne novice

Slovenija - ekološka cona??

dodano: 12.4.2011

http://predlagam.vladi.si/

Se sliši kot v pravljici? Morda. A lahko se tudi uresniči. Slednjega mnenja so snovalci predloga, ki vlado poziva k postopnemu ukinjanju umetnih gnojil in škropiv, s čimer bi lahko Slovenijo napravili za ekološko cono - posebnost in vzgled drugim državam, hkrati pa čisto, zdravo in spodbudno okolje za nas, njene prebivalce.

Predlagatelji pravijo:
 
Predlagam, da Slovenija postane ekološka cona, v kateri ni dovoljena uporaba umetnih gnojil in škropiv.

Država mora spodbujati biološko čisto pridelovanje hrane, ne pa, da subvencionira velike kmetijske površine, kjer se pridelujejo samo monokulture, ki se pridelujejo tako, da se z uporabo umetnih gnojil in škropiv zastruplja zemlja in voda. Če s tem ne bomo prenehali, se nam bo to v prihodnosti grdo maščevalo oz. se to že dogaja. Bodimo enkrat pri resnično pomembnih stvareh vzgled drugim državam. Naj ekološka oz. biološka hrana v Sloveniji postane standard. Naj bo to naša zaščitna znamka.

Da bi se zavest kmetovalcev temu lahko prilagodila, bi se določilo prehodno obdobje, ki bi kmetovalcem omogočilo, da se prilagodijo novim načinom obdelave zemlje in ki ne bi bilo daljše od treh let. Zbudimo se in prenehajmo z uničevanjem planeta, ki nam omogoča to čudovito življenje. Kako bodo gledali na nas naši potomci, če ne bomo nič naredili?
 
Če želite podpreti predlog, lahko to storite na: http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/1573<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.