Aktualne novice

Slovenija - ekološka cona??

dodano: 12.4.2011

http://predlagam.vladi.si/

Se sliši kot v pravljici? Morda. A lahko se tudi uresniči. Slednjega mnenja so snovalci predloga, ki vlado poziva k postopnemu ukinjanju umetnih gnojil in škropiv, s čimer bi lahko Slovenijo napravili za ekološko cono - posebnost in vzgled drugim državam, hkrati pa čisto, zdravo in spodbudno okolje za nas, njene prebivalce.

Predlagatelji pravijo:
 
Predlagam, da Slovenija postane ekološka cona, v kateri ni dovoljena uporaba umetnih gnojil in škropiv.

Država mora spodbujati biološko čisto pridelovanje hrane, ne pa, da subvencionira velike kmetijske površine, kjer se pridelujejo samo monokulture, ki se pridelujejo tako, da se z uporabo umetnih gnojil in škropiv zastruplja zemlja in voda. Če s tem ne bomo prenehali, se nam bo to v prihodnosti grdo maščevalo oz. se to že dogaja. Bodimo enkrat pri resnično pomembnih stvareh vzgled drugim državam. Naj ekološka oz. biološka hrana v Sloveniji postane standard. Naj bo to naša zaščitna znamka.

Da bi se zavest kmetovalcev temu lahko prilagodila, bi se določilo prehodno obdobje, ki bi kmetovalcem omogočilo, da se prilagodijo novim načinom obdelave zemlje in ki ne bi bilo daljše od treh let. Zbudimo se in prenehajmo z uničevanjem planeta, ki nam omogoča to čudovito življenje. Kako bodo gledali na nas naši potomci, če ne bomo nič naredili?
 
Če želite podpreti predlog, lahko to storite na: http://predlagam.vladi.si/webroot/idea/view/1573<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: