Aktualne novice

Tihi konec sveta

dodano: 26.5.2011

Sanja Lončar (uvodnik junijskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)

Veliko ljudi pričakuje konec sveta v obliki apokaliptičnih dogodkov, Nezemljanov, nuklearnih eksplozij ali novih vojn. Hollywoodska teatralnost, ki smo je vajeni, se odraža tudi na prerokbah, s katerimi se radi ukvarjamo. 

Kaj pa, če bo konec naše civilizacije tih in neopazen? Kaj, če izginemo tako tiho kot tisoče rastlin in živali, ki so po naši zaslugi že izgubljene in večina planeta niti ne ve, da so kdaj obstajale?

Igranje s hormoni, s katerimi smo posegli v rastline, živali in posledično tudi v človeka, je veliko bolj nevarno, kot si upamo predpostaviti. Posledice že živimo, le da niso prisotne na naslovnicah naših medijev in se jih zato manj zavedamo. 

S pohodom gensko spremenjenih organizmov, ki se že prosto križajo v naravi, z nenadzorovanim radioaktivnim sevanjem, ki še vedno uhaja iz japonskih reaktorjev, z vse večjim elektromagnetnim sevanjem, ki še kako moti naš hormonski sistem, ter s tisočerimi kemikalijami, ki se v naših telesih mešajo in ustvarjajo neznane »koktajl učinke«, je naš planet prizorišče največjega globalnega eksperimenta v zgodovini človeštva. 

In vse to le zaradi pohlepa peščice, ki si želi več moči in denarja, ter lenosti množice, ki je vse ponujeno sprejela kot lažjo rešitev. Genocid, ki ga danes izvajamo sami nad seboj, je rezultat našega prepričanja, kaj se splača in kaj ne. Fizično je svet le materializacija našega razumevanja sveta. Sami sebi odžiramo energijo, sami dušimo svojo svobodo, ustvarjalnost, ljubezen … Težave v spolnosti pa so le bilanca naše energijske »zadolženosti«. Nočemo dojeti, da ima stvarstvo zelo preprosto matematiko: neizčrpna energija je tam, kjer je brezpogojna ljubezen. Ostalo je le kraja energije. 

Všeč mi je rek, ki pravi, da se kamena doba ni končala, šele ko so porabili vse kamne. Zato upam, da se bo človeštvo uspelo obrniti k svetlobi, še preden preizkusimo vse odtenke teme. 

O krizi spolnosti smo pisali že v junijski številki leta 2008. Vse, kar smo takrat zapisali, velja še danes. In ker je ta številka novic v celoti na voljo v PDF arhivu novic na naši spletni strani www.zazdravje.net, vam jo toplo priporočamo v branje. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.