Aktualne novice

Dnevna poročila o zdravi hrani za »Internet-vrtnarje«

dodano: 9.11.2007

Enostavno, prebivalcem Londona, ki sanjajo o svojem koščku zemljišča, na katerem bi gojili svojo zdravo hrano, so ponudili, da odkupijo del parcele in preko interneta spremljajo, kako na njej raste njihove zelenjava.

V realizacijo projekta so povabili še programerja Grahama Amisa in nova kampanija je začela z delom  Na spletni strani Myveggiepatch.com je tako  možno zakupiti parcelo velikosti 910 metrov, po ceni 495 funtov za eno leto, kupec pa (ob doplačilu 200 funtov) sam določi, kaj bi želel pridelovati na svoji zemlji.

Po vplačilu je parcela pripravljena v enem tednu in novi lastnik lahko po internetu spremlja razvoj dogodkov "na svojem posestvu". V prvi fazi so snovalci vsakemu lastniku zagotovili, da ob geslu vidi sliko svojega vrta in prebere poročilo o napredovanju izbranih rastlin. Lastnik se sam odloči, kako bo zemlja obdelovana in katera gnojila ter morebitna škropiva bodo uporabljena.

Ko je zelenjava nared za obiranje, jo poberejo in še isti dan dostavijo "virualnim vrtnarjem" v mestu.

Vas zanima?<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.