Aktualne novice

V vrtcu Modri škratek še nekaj prostih mest

dodano: 4.8.2011

Organizirano varstvo Modri Škratek je plod želje, otroku nuditi  prijetno in ljubeče bivanje, ter občutek varnosti in družinskosti , ko je le ta ločen od staršev.
V varstvo imamo vpisane otroke od 2. leta naprej do vstopa v šolo. Odpiralni čas Modrega škratka je od 7.30 – 17.00.

Opis:
V okolju, ki toplo skrbi za otroke je rdeča nit povezovanje z naravo.  Prehrana v Modrem Škratku je bio-veganska, ekološko pridelana in uravnotežena. Kuhar vsakodnevno prinese svežo zelenjavo in sadje ter skrbno pripravi otrokom prilagojen jedilnik, pri čemer lahko sodelujejo tudi sami in ob tem razvijajo svoje potenciale ter spoznajo vrednote življenja.
Dejavnosti so vezane na naravo in spremembe v njej ter spodbujajo otrokov celostni razvoj. Otroke poučujemo v gibanju, glasbi, skrivnosti pravljic, radosti umetniškega ustvarjanja ter izkustvenega učenja. Velik povdarek dajemo razvoju vrednot, kot so poštenost, odgovornost, strpnost, zavedanje občutij drugih, spoštovanje drugih,... 

Temeljimo na zavedanju pomembnosti medčloveških odnosov, vezi ter ljubezni, ki jih otroci za zdravo rast potrebujejo.

Za male škrate skrbijo trije vzgojitelji in zunanji sodelavci, ki otrokom z domiselnim vzpodbujanjem otroške kreativnosti omogočajo, da se srečujejo poleg z naravo obarvanimi dejavnostmi tudi  s tujim jezikom (španski jezik, angleški jezik), pravljično jogo, izraznim plesom ter ostalimi dejavnostmi. 

Otroke spremljajo od začetka do konca isti vzgojitelji, tako, da se lahko med njimi splete dragocena trdna vez. Otrokom so vzgojitelji dobri prijatelji, ki jim nudijo zgled  in pomoč pri razvoju ter oporo v težkih trenutkih.

Z zavedanjem, da pri nas otroci doživijo prvo izkušnjo ločenosti od staršev, imamo zato zastavljene manjše skupine. Ta način nam omogoča, individualen stik in nudenje pozornosti, ki jo otrok potrebuje, da se počuti varnega. Ob tem je prisoten velik poudarek na sodelovanju s starši otrok.

Prvi koraki otrokovega življenja so zelo občutljivi. Za svojo rast potrebujejo nežnost, toplino in zaupanje, zato je dobro, da podarimo našim otrokom možnosti iz katerih lahko razvijejo spoštovanje do narave, sočloveka, ter se učijo spoznavati sebe.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.