Aktualne novice

Pomoč pridelovalcem tudi z embalažo!

dodano: 30.8.2011

septembrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

V želji, da bi živila slovenskega porekla, pridelana na kmetijah, hitreje in primerno pakirana, dosegla svoje kupce, se je Mercator odločil, da slovenskim kmetom in manjšim pridelovalcem ponudi partnerstvo pri zagotavljanju ustrezne embalaže. Namen projekta je predvsem zagotavljanje rešitve za kmete in manjše pridelovalce, da njihovi izdelki lažje pridejo na police vodilnega slovenskega trgovca in s tem tudi kar najširše do končnih potrošnikov. 

Mercator razpisuje natečaj za idejne rešitve za embalaže iz okolju prijaznih materialov za sire, jajca, mleko, jogurt, sadje in zelenjavo, žita, oreške in semena ter meso, sokove in olja, ...

Razpis se je začel 24. junija, v ocenjevanje pa bodo vključene prijave, ki bodo pripele do vključno 3. 9. 2011. 

Udeleženec natečaja (pravna ali fizična oseba) mora najpozneje do 3. oktobra 2011 svojo idejno rešitev za embalažo poslati po navadni pošti na naslov Mercator, d.d., Dunajska 107, 1000 Ljubljana s pripisom "Okolju prijazna embalaža" ali po elektronski pošti na naslov jana.bergant@mercator.si.

Komisija bo prispele predloge ocenila predvidoma do sredine oktobra, nato bo naredila ožji izbor in novembra predstavila najboljše predloge. Med tremi predlogi po izboru komisije bodo  zmagovalca izglasovali bralci spletnega portala www.finance.si in tisti, ki bodo svoj oglas oddali v Mercatorjevih trgovinah, kjer bo prav tako potekalo glasovanje.

Člani komisije so: Barbara Tišler - Slopak d.o.o., Irena Orešnik - Kmetija Orešnik, Marko Slavič, Manja Lampe - Mercator, Žare Kerin - Futura, Monika Klinar - Časnik Finance, in Martina Bavec - Univerza v Mariboru.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.