Aktualne novice

Z vztrajnostjo do uspeha!

dodano: 4.9.2011

septembrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Ekofest je projekt, ki je šele pred kratkim praznoval prvo obletnico delovanja, pa vendar lahko že zdaj rečemo, da je v našem okolju dobro sprejet in da ga spoznava čedalje več ljudi tudi izven meja žalske občine. 

Da ga na kratko predstavimo – z Ekofestom želimo vzpodbujati zeleni turizem, graditi na trajnostnem razvoju ter povezati javne in zasebne ponudnike na tem področju; prav tako je cilj povezati naravne danosti Žalca in okolice – turistične ponudnike, posameznike, društva in institucije, naravo, šport in kulturo oziroma vse, ki si prizadevajo za trajnostni razvoj in pozitivno mišljenje do sočloveka, zdravja in narave. 

Prvi začetki Ekofesta so se odvijali na treh lokacijah – v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, ki je edini muzej hmelja pri nas, pri ribniku Vrbje in Bio parku NIVO. S prepoznavnostjo projekta se širijo tudi lokacije – zdaj se projektu redno priključujejo v jami Pekel v Šempetru in v Galiciji pri Žalcu. 

V teh 14 mesecih se je v sklopu Ekofesta zvrstilo skoraj 200 delavnic, predstavitev in predavanj. Ves čas pa deluje tudi eko tržnica s sejmom. 

Raslo je število ponudnikov in število izvajalcev ter sodelujočih pri projektu, kot tudi število obiskovalcev, ki so toplo sprejeli projekt in ga vedno znova radi obiskujejo, saj so se že navadili, da je vsak prvi vikend v mesecu rezerviran za druženje, užitke in nova spoznanja za bolj kakovostno življenje. 

Do zdaj se je Ekofesta udeležilo približno 9.000 obiskovalcev. Projekt Ekofest pa skriva še marsikaj, zato vas prijazno vabimo, da ga obiščete in se o tem prepričate sami ter izkoristite dan še za obisk katere izmed turističnih znamenitosti, ki jih je v Žalcu in okolici veliko.

Ekofest – radostno doživetje narave, človeka in energije v zeleni dolini.

Do konca letošnjega leta vas vabimo, da nas obiščete v naslednjih terminih:
od 2. do 4. septembra, 
od 7. do 9. oktobra, 
od 4. do 6. novembra in
od 2. do 4. decembra.

Več informacij o Ekofestu dobite na spletnih straneh: 
www.zkst-zalec.si/ekofest 
www.ekomuzej-hmelj.si
www.nivo.si/eko/bio_park_nivoKljučne besede:
Ekofest, zeleni turizem, Žalec, predavanja, delavnice

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.