Aktualne novice

Z vztrajnostjo do uspeha!

dodano: 4.9.2011

septembrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Ekofest je projekt, ki je šele pred kratkim praznoval prvo obletnico delovanja, pa vendar lahko že zdaj rečemo, da je v našem okolju dobro sprejet in da ga spoznava čedalje več ljudi tudi izven meja žalske občine. 

Da ga na kratko predstavimo – z Ekofestom želimo vzpodbujati zeleni turizem, graditi na trajnostnem razvoju ter povezati javne in zasebne ponudnike na tem področju; prav tako je cilj povezati naravne danosti Žalca in okolice – turistične ponudnike, posameznike, društva in institucije, naravo, šport in kulturo oziroma vse, ki si prizadevajo za trajnostni razvoj in pozitivno mišljenje do sočloveka, zdravja in narave. 

Prvi začetki Ekofesta so se odvijali na treh lokacijah – v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, ki je edini muzej hmelja pri nas, pri ribniku Vrbje in Bio parku NIVO. S prepoznavnostjo projekta se širijo tudi lokacije – zdaj se projektu redno priključujejo v jami Pekel v Šempetru in v Galiciji pri Žalcu. 

V teh 14 mesecih se je v sklopu Ekofesta zvrstilo skoraj 200 delavnic, predstavitev in predavanj. Ves čas pa deluje tudi eko tržnica s sejmom. 

Raslo je število ponudnikov in število izvajalcev ter sodelujočih pri projektu, kot tudi število obiskovalcev, ki so toplo sprejeli projekt in ga vedno znova radi obiskujejo, saj so se že navadili, da je vsak prvi vikend v mesecu rezerviran za druženje, užitke in nova spoznanja za bolj kakovostno življenje. 

Do zdaj se je Ekofesta udeležilo približno 9.000 obiskovalcev. Projekt Ekofest pa skriva še marsikaj, zato vas prijazno vabimo, da ga obiščete in se o tem prepričate sami ter izkoristite dan še za obisk katere izmed turističnih znamenitosti, ki jih je v Žalcu in okolici veliko.

Ekofest – radostno doživetje narave, človeka in energije v zeleni dolini.

Do konca letošnjega leta vas vabimo, da nas obiščete v naslednjih terminih:
od 2. do 4. septembra, 
od 7. do 9. oktobra, 
od 4. do 6. novembra in
od 2. do 4. decembra.

Več informacij o Ekofestu dobite na spletnih straneh: 
www.zkst-zalec.si/ekofest 
www.ekomuzej-hmelj.si
www.nivo.si/eko/bio_park_nivoKljučne besede:
Ekofest, zeleni turizem, Žalec, predavanja, delavnice

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: