Aktualne novice

Biodinamika pozna rešitve

dodano: 12.9.2011

Miha Ločičnik

Osnovna izhodišča biodinamike – popolna samooskrbnost ter ohranjanje zdravja človeka in zemlje postajajo vse bolj aktualna. Zato ne preseneča tudi vse večja odprtost ne le posameznikov, temveč tudi ustanov za dragocena znanja in izkušnje, s katerimi razpolagajo biodinamiki. 

Širitev je opazna tudi znotraj samih društev za biodinamiko. V tem letu so se zvezi društev za biodinamiko priključila še štiri nova društva (zdaj jih je skupaj 13 + ena delovna enota). Vse skupaj združujejo več kot 1.300 članov. 

Aktivno in strokovno delo društev in Zveze v teh 10 letih je bilo nagrajeno tudi z vključitvijo v mednarodno biodinamično Zvezo – IBDA, in sicer na mednarodni konferenci IBDA, ki je potekala od 31. 1. do 5. 2. 2011. Prav gotovo gre za velik praznik biodinamike v Sloveniji. 
Desetletnico Zveze pa so 25. in 26. junija obeležili v Mariboru na Avstrijsko-slovenski poletni konferenci biodinamikov. 

Društva in Zveza so bila tudi v tem letu zelo dejavna. Organizirali so čez 140 predavanj, tečaje za nove člane, več strokovnih ekskurzij doma in v tujini, pripravljajo preparate ter sodelujejo s šolami. Pomembno je, da sodelujejo s člani, tako da jim nudijo pomoč pri delu in prodaji. V tem letu pa so začela društva organizirati tudi tržne dneve, na katerih člani ponudijo svoje tržne viške.Ključne besede:
biodinamika, samooskrbnost, zdravje, zemlja, Društvo Ajda

 

Sorodne novice:

3,320313E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: