Aktualne novice

Vse je relativno!

dodano: 27.9.2011

Sanja Lončar (uvodnik oktobrskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)

Pravijo, da je dolžina petih minut zelo relativna – odvisno, na kateri strani straniščnih vrat se nahajate. Enako velja tudi za druga časovna obdobja. Za roke trajanja izdelkov, uradne roke za odgovore naših ministrstev, našo življenjsko dobo in tudi življenjsko dobo našega planeta. 
Izrazi, kot so roki uporabe, roki trajanja in življenjska doba, so sami po sebi nadvse dolgočasni. 

Kaj nam je bilo treba, da smo se v tej številki odločili vzeti pod drobnogled prav to?
Za dolgočasnimi številkami in datumi se, kot boste lahko prebrali, skriva vse večje področje zavajanja in manipulacije. Te številke so vse bolj pogosto orodje propagande, s katero vas želijo zavesti, da boste verjeli, da na tem planetu ni bilo nikoli bolje, kot je zdaj!

Če se spremeni naš občutek za čas, normalni rok trajanja in normalni rok uporabe, bo to za seboj potegnilo gromozanske posledice. Kaj, če ne boste kupili novega izdelka takrat, ko so »oni« izračunali, da ga morate, in boste tako rok uporabe podaljšali? Ali obratno: kaj, če ugotovite, da resnično ne potrebujete paštete z rokom trajanja štiri leta, in se odločite pripraviti svežo? 

In kaj, če odkrijete skrivnost, ki so jo, kot boste lahko prebrali, poznali še pred 5000 leti – da, ko živite v polni zavesti (prisotnosti), čas stoji in se telo ne stara?

Zdaj ne pozna staranja! Zato tudi vaš rok trajanja ni odvisen od lepotnih kirurgov in čudežnih pripomočkov in zdravil proti staranju, temveč predvsem od vaše prisotnosti v tem trenutku. 

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.