Aktualne novice

Vse je relativno!

dodano: 27.9.2011

Sanja Lončar (uvodnik oktobrskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)

Pravijo, da je dolžina petih minut zelo relativna – odvisno, na kateri strani straniščnih vrat se nahajate. Enako velja tudi za druga časovna obdobja. Za roke trajanja izdelkov, uradne roke za odgovore naših ministrstev, našo življenjsko dobo in tudi življenjsko dobo našega planeta. 
Izrazi, kot so roki uporabe, roki trajanja in življenjska doba, so sami po sebi nadvse dolgočasni. 

Kaj nam je bilo treba, da smo se v tej številki odločili vzeti pod drobnogled prav to?
Za dolgočasnimi številkami in datumi se, kot boste lahko prebrali, skriva vse večje področje zavajanja in manipulacije. Te številke so vse bolj pogosto orodje propagande, s katero vas želijo zavesti, da boste verjeli, da na tem planetu ni bilo nikoli bolje, kot je zdaj!

Če se spremeni naš občutek za čas, normalni rok trajanja in normalni rok uporabe, bo to za seboj potegnilo gromozanske posledice. Kaj, če ne boste kupili novega izdelka takrat, ko so »oni« izračunali, da ga morate, in boste tako rok uporabe podaljšali? Ali obratno: kaj, če ugotovite, da resnično ne potrebujete paštete z rokom trajanja štiri leta, in se odločite pripraviti svežo? 

In kaj, če odkrijete skrivnost, ki so jo, kot boste lahko prebrali, poznali še pred 5000 leti – da, ko živite v polni zavesti (prisotnosti), čas stoji in se telo ne stara?

Zdaj ne pozna staranja! Zato tudi vaš rok trajanja ni odvisen od lepotnih kirurgov in čudežnih pripomočkov in zdravil proti staranju, temveč predvsem od vaše prisotnosti v tem trenutku. 

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: