Aktualne novice

Nihče me ne predstavlja!

dodano: 21.10.2011

Janž

Sem eden od večine in pišem vam v svojem imenu. Kakor vsak drug del te večine, če se tega zaveda ali ne, sem izpostavljen pogojem, ki me na prvem mestu ne podpirajo, temveč omejujejo. Preučujem staro kitajsko medicino in filozofijo in moje trenutno razumevanje človeka se ne omejuje le na njegovo telo, temveč na vse vidno in nevidno, kar ga obdaja. Kakor so rekli stari kitajski modreci: Mikrokozmos v makrokozmosu. Nekje vmes med posameznikom in vesoljem se nahaja tudi družbeni kozmos, torej človeštvo. 

Zakaj imamo eko kmetovalci, izdelovalci/uporabniki alternativnih izdelkov in sistemov, svobodni misleci in umetniki ter vsi ostali, toliko težav z udejanjanjem sebe in svojih vizij? Mi sami gotovo nismo krivi, saj posvečamo ves svoj čas in energijo v konstruktivne rešitve. Prav tako za to ni odgovoren noben naravni zakon. Svobodni pretok znanja lahko obstaja, je že obstajal in spet bo. Trenutne družbene razmere so tiste, ki nas potiskajo navzdol, pod velika podjetja in še večje zaslužke. Družbene vrednote, ki so nam prav tako vsiljene iz okolja, so tiste ki nam dajejo misliti da smo sami krivi za svojo revščino, neuspeh, drugačnost. Pa nismo krivi! Ker biti reven ni greh! Ker biti drugačen ni zločin! Nismo krivi, in odločno zavračamo ideologijo, ki nas vzgaja v tem duhu.

Trenutno stanje človeštva bi skozi vzhodno filozofijo označili za neuravnovešeno, torej bolno. To stanje se odraža tako v posameznikih kakor tudi v stanju planeta.

15. oktobra tega leta se je po vsem svetu rodilo gibanje, ki se je odločno zoperstavilo izkoriščanju večine človeštva iz strani manjšine, katerih vrednote so grozljivo sporne. Gibanje 15o želi vsem povedati, da je prvi korak k spremembam želja po spremembah. Vsak posameznik lahko ogromno doprinese k osveščanju, k skupni zavesti.

Javne razprave, sodelovanje pri skupščinah ki se odvijajo pred ljubljansko borzo, predvsem pa širjenje informacij po vseh poteh ki so vam blizu in dosegljive, to je tisto kar najbolj potrebujemo. Vsi imamo družine, prijatelje, sodelavce, internetne profile, bloge in strani, delavnice, tečaje, trgovine. Le s skupnim delom se lahko 15o razširi med vse brez da zavzema strani in se poslužuje marketinga in sistemske politike.

Želim si, da to sporočilo zaokorži po vseh komunikacijskih mrežah, ki jih imate na razpolago. In na tiste, ki v gibanje in njegov namen dvomijo ali pa so prezaposleni, da bi izkoristili to edinstveno priložnost, naslavljam to dvoumno sporočilo: ''Najprej štalca, pol pa kravca!''

Smo za spremembe v dobro vseh. Brezplačno šolstvo, zdravstvo, brez lobijev in zaviranja razvoja človeštva za lastno okoriščanje, solidarnost in medsebojna podpora namesto razlikovanja in omejevanja, resnična socialna država in goreča ljubezen do življenja.

Nihče nas ne predstavlja,
Vsak ima svoj glas!Ključne besede:
družbene razmere, vrednote, gibanje 15o, razprave, spremembe

 

Sorodne novice:

3,100014E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: