Aktualne novice

Kaj morajo prestati prodajalci na tržnici

dodano: 23.11.2011

Damjan Likar, Ostrožno pri Ponikvi

Dopis nekaterih trgovcev z ljubljanske tržnice:
 
Razmere za občasne prodajalce na centralni ljubljanski tržnici so katastrofalne in vsako leto je še slabše, še posebno zadnji dve leti. Prodajalci, ki prodajajo ob sobotah čez vse leto na Pogačarjevem trgu  (ne samo občasno, temveč vsako soboto), ne glede na letni čas, ne dobijo stalnega prodajnega mesta, zato morajo biti, če želijo prodajati, ob stojnici že v zgodnjih jutranjih urah in sicer med 1. in 3. uro, čeprav se tržnica uradno odpre ob 6 uri zjutraj.

Če so prepozni, enostavno ne dobijo mesta za prodajo. Prodajalci so se poskušali pogovoriti z upravo, a so vedno naleteli na nerazumevanje njihove stiske. Sigurno bi se našla rešitev, če bi imela uprava več posluha za prodajalce.
 
Mnenje zaposlenega na tržnici:
Bolje bi bilo, da bi sproti spuščali prodajalce k stojnicam, takrat ko pridejo na tržnico, namesto, da vsi čakajo z avtomobili in kamioni pred vhodom do 5:30 ure in nato v neredu, vsi na enkrat zapeljejo proti stojnicam.

Tudi to, da prodajalci pridejo že ob 01:00 uri zjutraj ali celo prej, predvsem v spomladanskem, poletnem in jesenskem času, tako da si zagotovijo prodajni prostor in stoje zmrzujejo celo noč, je absurdno. V drugih državah se to ne dogaja.
Vse bi se lahko rešilo z rednimi sobotnimi rezervacijami prodajnih mest. Sedaj je možna le letna rezervacija s plačilom stojnine za vse dni v letu, tudi če nisi prisoten, kar pa je finančno nemogoče.
 
To je že bilo predlagano upravi, ki pa nima nobenega posluha in razumevanja do te problematike, in s svojo brezbrižnostjo podpira nehumane razmere in slabo voljo med prodajalci.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.