Aktualne novice

Kaj morajo prestati prodajalci na tržnici

dodano: 23.11.2011

Damjan Likar, Ostrožno pri Ponikvi

Dopis nekaterih trgovcev z ljubljanske tržnice:
 
Razmere za občasne prodajalce na centralni ljubljanski tržnici so katastrofalne in vsako leto je še slabše, še posebno zadnji dve leti. Prodajalci, ki prodajajo ob sobotah čez vse leto na Pogačarjevem trgu  (ne samo občasno, temveč vsako soboto), ne glede na letni čas, ne dobijo stalnega prodajnega mesta, zato morajo biti, če želijo prodajati, ob stojnici že v zgodnjih jutranjih urah in sicer med 1. in 3. uro, čeprav se tržnica uradno odpre ob 6 uri zjutraj.

Če so prepozni, enostavno ne dobijo mesta za prodajo. Prodajalci so se poskušali pogovoriti z upravo, a so vedno naleteli na nerazumevanje njihove stiske. Sigurno bi se našla rešitev, če bi imela uprava več posluha za prodajalce.
 
Mnenje zaposlenega na tržnici:
Bolje bi bilo, da bi sproti spuščali prodajalce k stojnicam, takrat ko pridejo na tržnico, namesto, da vsi čakajo z avtomobili in kamioni pred vhodom do 5:30 ure in nato v neredu, vsi na enkrat zapeljejo proti stojnicam.

Tudi to, da prodajalci pridejo že ob 01:00 uri zjutraj ali celo prej, predvsem v spomladanskem, poletnem in jesenskem času, tako da si zagotovijo prodajni prostor in stoje zmrzujejo celo noč, je absurdno. V drugih državah se to ne dogaja.
Vse bi se lahko rešilo z rednimi sobotnimi rezervacijami prodajnih mest. Sedaj je možna le letna rezervacija s plačilom stojnine za vse dni v letu, tudi če nisi prisoten, kar pa je finančno nemogoče.
 
To je že bilo predlagano upravi, ki pa nima nobenega posluha in razumevanja do te problematike, in s svojo brezbrižnostjo podpira nehumane razmere in slabo voljo med prodajalci.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: