Aktualne novice

Neizogibna obsežna hidrovulkanska eksplozija v Fukušimi

dodano: 29.11.2011

Kurt Nimmo 22.nov.2011

Snovalec fukušimskega reaktorja Daichi 3, Uehara Haruo je 17. novembra v intervjuju na Japonskem opozoril, da je situacija v smislu »kitajskega sindroma« v jedrski elektrarni neizbežna.

Haruo je izjavil, da glede na to, da je minilo že osem mesecev od cunamija in poškodbe reaktorja, ne da bi v tem času kakorkoli izboljšali delovanje reaktorjev, je verjetno, da je stopljeno gorivo ušlo iz posode za shranjevanje in zdaj gori pod zemljo.

Hiroaki Koide, asistent profesorja na Inštitutu za raziskave reaktorjev na Univerzi v Kjotu, je 20. septembra letos ocenil, da je material iz jedrskih gorivnih palic lahko dvajset metrov globoko pod zemljo pod reaktorjema ena in tri.

Haruo pravi, da se radioaktivni odpadki širijo po Tihem oceanu. Dne 15. novembra je več ton radioaktivnih odpadkov doseglo Marshallove otoke.

Če bo gorivo doseglo podzemne vodne vire, razlaga Haruo, bo to povzročilo onesnaženje vode, zemlje in morja. Še večja katastrofa pa bo, ko bo podzemna pregreta voda nazadnje povzročila obsežno hidrovulkansko eksplozijo.

Čeprav so japonski mediji in alternativna javnost v zadnjih dneh to novico obelodanili na naslovnicah, jo v uradnih medijih sistematično ignorirajo.

Fukušima ni več vredna pozornosti. Namesto tega so uradni mediji preusmerili pozornost javnosti na Roba Kardashiana in Ples z zvezdami in drugo zavajanje, ki bo verjetno še trajalo, in sicer ponovno odprto 30 let staro preiskavo o umoru Natalie Wood. 

(pri nas imajo igralci v medijskem cirkusu drugačna imena, scenarij pa je enak – pripomba uredništva)Ključne besede:
fukušima, reaktor, sevanje, radioaktivnost

 

Sorodne novice:

0,875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.