Aktualne novice

Neizogibna obsežna hidrovulkanska eksplozija v Fukušimi

dodano: 29.11.2011

Kurt Nimmo 22.nov.2011

Snovalec fukušimskega reaktorja Daichi 3, Uehara Haruo je 17. novembra v intervjuju na Japonskem opozoril, da je situacija v smislu »kitajskega sindroma« v jedrski elektrarni neizbežna.

Haruo je izjavil, da glede na to, da je minilo že osem mesecev od cunamija in poškodbe reaktorja, ne da bi v tem času kakorkoli izboljšali delovanje reaktorjev, je verjetno, da je stopljeno gorivo ušlo iz posode za shranjevanje in zdaj gori pod zemljo.

Hiroaki Koide, asistent profesorja na Inštitutu za raziskave reaktorjev na Univerzi v Kjotu, je 20. septembra letos ocenil, da je material iz jedrskih gorivnih palic lahko dvajset metrov globoko pod zemljo pod reaktorjema ena in tri.

Haruo pravi, da se radioaktivni odpadki širijo po Tihem oceanu. Dne 15. novembra je več ton radioaktivnih odpadkov doseglo Marshallove otoke.

Če bo gorivo doseglo podzemne vodne vire, razlaga Haruo, bo to povzročilo onesnaženje vode, zemlje in morja. Še večja katastrofa pa bo, ko bo podzemna pregreta voda nazadnje povzročila obsežno hidrovulkansko eksplozijo.

Čeprav so japonski mediji in alternativna javnost v zadnjih dneh to novico obelodanili na naslovnicah, jo v uradnih medijih sistematično ignorirajo.

Fukušima ni več vredna pozornosti. Namesto tega so uradni mediji preusmerili pozornost javnosti na Roba Kardashiana in Ples z zvezdami in drugo zavajanje, ki bo verjetno še trajalo, in sicer ponovno odprto 30 let staro preiskavo o umoru Natalie Wood. 

(pri nas imajo igralci v medijskem cirkusu drugačna imena, scenarij pa je enak – pripomba uredništva)Ključne besede:
fukušima, reaktor, sevanje, radioaktivnost

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: