Aktualne novice

Leto 2012 pred vrati

dodano: 30.11.2011

Sanja Lončar, urednica novic Skupaj za zdravje človeka in narave

Verjetno ni Slovenca, ki se v tem mesecu ne bo spraševal, kaj nam prinaša leto 2012. 
Eni bodo seštevali predvsem svoje poslovne bilance, druge bo zanimala politična bilanca, tretji bodo gledali v zvezde in planete, brali prerokbe in čakali nove odrešitelje … 
Naša publikacija bo natisnjena pred novimi volitvami, vendar sem prepričana, da nismo zamudili nobene velike novice. Naš mali politični peskovnik, ne glede na izide volitev, ne bo vplival na razmerje moči v svetu, preprosto zato, ker je naši deželi ostalo zelo malo suverenosti. 

Finančno politiko nam že narekuje Evropa, kako se bomo branili in kam bomo pošiljali vojake, nam že narekuje NATO, zračni prostor nam že varujejo drugi (svojega lastnega neba nimamo možnosti niti obvarovati pred »chemtraili«), šolstvo nam je že izoblikovala Bolonja, Bruselj je že v pristopnih pogajanjih določil, kaj smemo pridelovati in v kakšnih količinah (se še spomnite zelene trgatve presežnega grozdja?). O čem imajo torej možnost odločati novoizvoljeni predstavniki naroda? O tem, ali bodo na zgornji palubi Titanika prebarvali klopi?

Pričakovanje leta 2012 kot leta velikih pretresov in sprememb je skozi vse knjige, prerokbe in medijsko pozornost že zasidrana v našem razmišljanju – pri večini vzbuja negotovost, skrbi in obenem tudi pričakovanja rešitve, ki naj bi prišla od zunaj. Kljub velikemu kaosu in hrupu, ki se obeta, pa ne bo prav nič pomembnega prišlo od zunaj. Prišel je trenutek za veliko preobrazbo – takšno, ki se lahko zgodi le znotraj vsakega izmed nas, ko se bomo spomnili, kdo v resnici smo. 

Namesto voščilnice
Hvaležni smo, da nam je dana možnost ustvarjati projekt Skupaj za zdravje človeka in narave. 

Hvaležni smo vsem življenjskim izkušnjam, ki nas povezujejo in nam dajejo veselje, da ustvarjamo, raziskujemo, spodbujamo, ... Hvala za vaše povratne informacije, za spodbude, vprašanja in izkušnje, ki jih delite z nami. 

Naj negotovost prihajajočega časa le še okrepi vašo moč, da živite ZDAJ in sebi dovolite biti to, kar v resnici ste. Srečno! 

0,046875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.