Aktualne novice

Leto 2012 pred vrati

dodano: 30.11.2011

Sanja Lončar, urednica novic Skupaj za zdravje človeka in narave

Verjetno ni Slovenca, ki se v tem mesecu ne bo spraševal, kaj nam prinaša leto 2012. 
Eni bodo seštevali predvsem svoje poslovne bilance, druge bo zanimala politična bilanca, tretji bodo gledali v zvezde in planete, brali prerokbe in čakali nove odrešitelje … 
Naša publikacija bo natisnjena pred novimi volitvami, vendar sem prepričana, da nismo zamudili nobene velike novice. Naš mali politični peskovnik, ne glede na izide volitev, ne bo vplival na razmerje moči v svetu, preprosto zato, ker je naši deželi ostalo zelo malo suverenosti. 

Finančno politiko nam že narekuje Evropa, kako se bomo branili in kam bomo pošiljali vojake, nam že narekuje NATO, zračni prostor nam že varujejo drugi (svojega lastnega neba nimamo možnosti niti obvarovati pred »chemtraili«), šolstvo nam je že izoblikovala Bolonja, Bruselj je že v pristopnih pogajanjih določil, kaj smemo pridelovati in v kakšnih količinah (se še spomnite zelene trgatve presežnega grozdja?). O čem imajo torej možnost odločati novoizvoljeni predstavniki naroda? O tem, ali bodo na zgornji palubi Titanika prebarvali klopi?

Pričakovanje leta 2012 kot leta velikih pretresov in sprememb je skozi vse knjige, prerokbe in medijsko pozornost že zasidrana v našem razmišljanju – pri večini vzbuja negotovost, skrbi in obenem tudi pričakovanja rešitve, ki naj bi prišla od zunaj. Kljub velikemu kaosu in hrupu, ki se obeta, pa ne bo prav nič pomembnega prišlo od zunaj. Prišel je trenutek za veliko preobrazbo – takšno, ki se lahko zgodi le znotraj vsakega izmed nas, ko se bomo spomnili, kdo v resnici smo. 

Namesto voščilnice
Hvaležni smo, da nam je dana možnost ustvarjati projekt Skupaj za zdravje človeka in narave. 

Hvaležni smo vsem življenjskim izkušnjam, ki nas povezujejo in nam dajejo veselje, da ustvarjamo, raziskujemo, spodbujamo, ... Hvala za vaše povratne informacije, za spodbude, vprašanja in izkušnje, ki jih delite z nami. 

Naj negotovost prihajajočega časa le še okrepi vašo moč, da živite ZDAJ in sebi dovolite biti to, kar v resnici ste. Srečno! 

0,0625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: