Aktualne novice

Lahko ustavimo ledeno goro?

dodano: 10.12.2011

Sanja Lončar (decembrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave)

Pred skoraj 30 leti sem na zapuščeni cerkvi v ZDA prebrala napis na steni: »O, Bog, daj nam milost, da sprejmemo tisto, česar ne moremo spremeniti, daj nam moč, da spremenimo tisto, kar bi lahko spremenili, in daj nam modrost, da razlikujemo med enim in drugim.«

Prepoznati mejo med tistim, kar je, in tistim, kar bi lahko bilo, je in bo večni izziv. 

Vsa grozovitost današnjega časa je v tem, da smo tega preveč sprejeli, namesto da bi (se) pravočasno spremenili. Od tod izhajajo naše bolezni, naše težave in težave, ki se zrcalijo v družbi. Sami smo se zaprli v temnico lastnega občutka nemoči. Živimo kot sužnji lastnih strahov in skrbi. Dejstvo, »da to počnejo vsi«, je le izgovor razuma. Vse velike spremembe so zanetili maloštevilni, majhni ljudje, ki niso verjeli v omejitve razuma in so sledili le moči brezpogojne ljubezni. Ta beseda se vse bolj pogosto uporablja in zlorablja. Kaj to sploh je? O kakšni moči govorimo? 

V vseh nas gori žarek in praspomin na našo bit, ki čaka, da se izrazi. Vsakič, ko vzamem v roke knjige o Anastaziji, se počutim, kot da bi se mi osvežil spomin na to, kdo v resnici smo in česa smo zmožni. Anastazija ima resnično moč, da posreduje vizijo, ki jo v sebi začutim kot lastni spomin. V času, ko nam hollywoodska produkcija subtilno plasira različne zgodbe o katastrofah in ljudeh, ki se po njih sprevržejo v kanibale in divjake, je še toliko bolj pomembno ne dovoliti, da nas okuži takšen virus izgube zaupanja v človečnost. 

To, da v vojnah porušijo stavbe in ubijajo ljudi, ni največja grozota vojne. Huje od tega, da vas ubijejo, je, če ubijejo Človeka v vas. Zakaj ne bi bilo obratno?! Konec materialnega je lahko osvoboditev. Lahko je spodbuda za vnovično sodelovanje in soustvarjanje. Navadni ljudje na Japonskem so bili po Fokushimi zgled vsemu svetu, da to ni zgolj teorija v »newagevski« literaturi. Dali so nam zgled, da v tem svetu, danes, navadni ljudje lahko sodelujejo, si pomagajo in gradijo iz blata. 

Ali lahko naša čista ljubezen ustavi kataklizme, tako kot je to storila deklica Anasta? Preberite in jo vprašajte sami – vsi jo imate v sebi.

Knjigo Anasta je izdala založba Žarek. 
http://www.zarek-hc.si/; zarek@siol.net; 031 614 898Ključne besede:
sprejemanje, bolezen, strah, skrb, Anastazija, vojna, Anasta

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: