Aktualne novice

Lahko ustavimo ledeno goro?

dodano: 10.12.2011

Sanja Lončar (decembrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave)

Pred skoraj 30 leti sem na zapuščeni cerkvi v ZDA prebrala napis na steni: »O, Bog, daj nam milost, da sprejmemo tisto, česar ne moremo spremeniti, daj nam moč, da spremenimo tisto, kar bi lahko spremenili, in daj nam modrost, da razlikujemo med enim in drugim.«

Prepoznati mejo med tistim, kar je, in tistim, kar bi lahko bilo, je in bo večni izziv. 

Vsa grozovitost današnjega časa je v tem, da smo tega preveč sprejeli, namesto da bi (se) pravočasno spremenili. Od tod izhajajo naše bolezni, naše težave in težave, ki se zrcalijo v družbi. Sami smo se zaprli v temnico lastnega občutka nemoči. Živimo kot sužnji lastnih strahov in skrbi. Dejstvo, »da to počnejo vsi«, je le izgovor razuma. Vse velike spremembe so zanetili maloštevilni, majhni ljudje, ki niso verjeli v omejitve razuma in so sledili le moči brezpogojne ljubezni. Ta beseda se vse bolj pogosto uporablja in zlorablja. Kaj to sploh je? O kakšni moči govorimo? 

V vseh nas gori žarek in praspomin na našo bit, ki čaka, da se izrazi. Vsakič, ko vzamem v roke knjige o Anastaziji, se počutim, kot da bi se mi osvežil spomin na to, kdo v resnici smo in česa smo zmožni. Anastazija ima resnično moč, da posreduje vizijo, ki jo v sebi začutim kot lastni spomin. V času, ko nam hollywoodska produkcija subtilno plasira različne zgodbe o katastrofah in ljudeh, ki se po njih sprevržejo v kanibale in divjake, je še toliko bolj pomembno ne dovoliti, da nas okuži takšen virus izgube zaupanja v človečnost. 

To, da v vojnah porušijo stavbe in ubijajo ljudi, ni največja grozota vojne. Huje od tega, da vas ubijejo, je, če ubijejo Človeka v vas. Zakaj ne bi bilo obratno?! Konec materialnega je lahko osvoboditev. Lahko je spodbuda za vnovično sodelovanje in soustvarjanje. Navadni ljudje na Japonskem so bili po Fokushimi zgled vsemu svetu, da to ni zgolj teorija v »newagevski« literaturi. Dali so nam zgled, da v tem svetu, danes, navadni ljudje lahko sodelujejo, si pomagajo in gradijo iz blata. 

Ali lahko naša čista ljubezen ustavi kataklizme, tako kot je to storila deklica Anasta? Preberite in jo vprašajte sami – vsi jo imate v sebi.

Knjigo Anasta je izdala založba Žarek. 
http://www.zarek-hc.si/; zarek@siol.net; 031 614 898Ključne besede:
sprejemanje, bolezen, strah, skrb, Anastazija, vojna, Anasta

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.