Aktualne novice

Ni kulture brez agrokulture!

dodano: 20.1.2012

februarske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

14. januarja se je svečano začel projekt Evropska prestolnica kulture. V okviru EPK pa je tudi programski sklop Urbane brazde, v katerem so v ospredju trajnostna lokalna preskrba, urbano vrtnarstvo, semenska knjižnica in teleport. 

Trajnostna lokalna preskrba
V dobrem letu dni so raziskovalci uspeli vzpostaviti skupnost pridelovalcev sezonske, lokalno pridelane hrane, ki oskrbuje vrsto izobraževalnih institucij na Teznu in drugod po Mariboru, saj so se povezali v Zadrugo Dobrina. S sistemom distribucije bodo poskrbeli za zdravje in sveže pridelke iz Jurovskega Dola.

Urbano vrtnarstvo
Prek sedemdeset vrtičkarjev gradi prvi primer skupnostnega urbanega vrta v Sloveniji, katerega otvoritev bo 9. junija 2012 v Borovi vasi. V okviru ekološkega dela projekta bo potekal tudi prvi primer skupnostnega urbanega vrtnarstva v Sloveniji.

Semenska knjižnica
Varuhi semen in podporniki Semenske knjižnice spletajo mrežo, ki oskrbuje zadrugo in skupnostne vrtove, predvsem pa ohranja in obnavlja biodiverziteto kulturnih rastlin Podravja in Pomurja, ki so tik pred izumrtjem.

Še več o teh in drugih dejavnostih v okviru Urbanih brazd in projekta EPK, preberite na www.maribor2012.eu.

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.