Aktualne novice

Naj 1. junij postane slovenski DAN SOUPORABE!

dodano: 18.9.2012

Eko vodič 2012 (septembrske novice SZZČN)

Majhne otroke vzgajamo, da morajo svoje stvari deliti. Pa vendar, ko odrastemo, vse več stvari držimo le zase.

1. slovenski „dan souporabe”, „dan deljenja” ali preprosto „sharing day”, je bil praznik sodelovanja, izmenjevanja, dajanja, predstavljanja, prejemanja in srečevanja.

Špica na Prulah je 1. junija 2012 od 10. ure zjutraj in vse do večera postala odprti sharing prostor, ponujen v souporabo sodelovalnim posameznikom in kolektivom, ki delujejo na področju umetnosti, ustvarjalnih industrij in socialnih inovacij.

Z najrazličnejšimi dejavnostmi se bodo spodbujali souporaba, sodelovanje ter deljenje znanja, zamisli in stvari.

Projekt so soustvarjali: 
CoFestival – srečanje treh sodobno-plesnih festivalov v enem; Slovenia Coworking – skupnost za spodbujanje sodela in sodelovanja; Wlan Slovenia – z odprtim brezžičnim omrežjem Slovenije; PosodiAvto – prva slovenska skupnost za souporabo avtomobilov; Piratska stranka Slovenije; Cajon.si – team drumming – s spoznavanjem moči ekipe skozi bobnanje; Metina lista – spletna postaja za osebe širokih pogledov in aktivnega duha; Knjigobežnice – knjige, ki potujejo od bralca do bralca skozi majhne ulične knjižnice; Socialni inkubator – zavod za raziskovanje in razvoj socialnih inovacij; Zadruga Dobrote in Tovarna dela – razvijanje projektov razvoja podeželja in socialnega podjetništva v koroški regiji; Društvo Duh časa – računalniki za socialno ogrožene. Ekipa Duha časa je na Dnevu souporabe popravljala odslužene računalnike in ljudem predstavljala nameščeni odprtokodni in brezplačni operacijski sistem Ubuntu.; Mula vrečke – o nakupovanju brez uporabe plastičnih vrečk. Mula.si je pobuda, s katero se ozaveščajo potrošnike o škodljivih vplivih plastičnih vrečk na okolje in naravo ter ponujajo eno izmed možnih rešitev. Na Dnevu souporabe je ekipa Mule menjala svoje vrečke za druge izdelke ali storitve.; ZaMizo.si – se jé, sanja, druži in riše; Sergej Hiti – Ljubljanska klop – urbana oprema po meri uporabnikov; Sončeve Pozitivke – dobre novice in dogodki ter mnogo drugega.Ključne besede:
souporaba, sodelovanje, izmenjava, dan souporabe

 

Sorodne novice:

3,076172E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: