Aktualne novice

Naj 1. junij postane slovenski DAN SOUPORABE!

dodano: 18.9.2012

Eko vodič 2012 (septembrske novice SZZČN)

Majhne otroke vzgajamo, da morajo svoje stvari deliti. Pa vendar, ko odrastemo, vse več stvari držimo le zase.

1. slovenski „dan souporabe”, „dan deljenja” ali preprosto „sharing day”, je bil praznik sodelovanja, izmenjevanja, dajanja, predstavljanja, prejemanja in srečevanja.

Špica na Prulah je 1. junija 2012 od 10. ure zjutraj in vse do večera postala odprti sharing prostor, ponujen v souporabo sodelovalnim posameznikom in kolektivom, ki delujejo na področju umetnosti, ustvarjalnih industrij in socialnih inovacij.

Z najrazličnejšimi dejavnostmi se bodo spodbujali souporaba, sodelovanje ter deljenje znanja, zamisli in stvari.

Projekt so soustvarjali: 
CoFestival – srečanje treh sodobno-plesnih festivalov v enem; Slovenia Coworking – skupnost za spodbujanje sodela in sodelovanja; Wlan Slovenia – z odprtim brezžičnim omrežjem Slovenije; PosodiAvto – prva slovenska skupnost za souporabo avtomobilov; Piratska stranka Slovenije; Cajon.si – team drumming – s spoznavanjem moči ekipe skozi bobnanje; Metina lista – spletna postaja za osebe širokih pogledov in aktivnega duha; Knjigobežnice – knjige, ki potujejo od bralca do bralca skozi majhne ulične knjižnice; Socialni inkubator – zavod za raziskovanje in razvoj socialnih inovacij; Zadruga Dobrote in Tovarna dela – razvijanje projektov razvoja podeželja in socialnega podjetništva v koroški regiji; Društvo Duh časa – računalniki za socialno ogrožene. Ekipa Duha časa je na Dnevu souporabe popravljala odslužene računalnike in ljudem predstavljala nameščeni odprtokodni in brezplačni operacijski sistem Ubuntu.; Mula vrečke – o nakupovanju brez uporabe plastičnih vrečk. Mula.si je pobuda, s katero se ozaveščajo potrošnike o škodljivih vplivih plastičnih vrečk na okolje in naravo ter ponujajo eno izmed možnih rešitev. Na Dnevu souporabe je ekipa Mule menjala svoje vrečke za druge izdelke ali storitve.; ZaMizo.si – se jé, sanja, druži in riše; Sergej Hiti – Ljubljanska klop – urbana oprema po meri uporabnikov; Sončeve Pozitivke – dobre novice in dogodki ter mnogo drugega.Ključne besede:
souporaba, sodelovanje, izmenjava, dan souporabe

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.