Aktualne novice

Bi šlo brez zastrupljanja in zažiganja telesa?

dodano: 7.1.2008

Sanja Lončar (uvodnik januarskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)Ko smo napovedali, da bomo pisali o raku, so začela z vseh strani deževati svarila. »Ste normalni?!«. »Se zavedate, da drezate v osir?« »Še Drnovšek je pokleknil pred onkologijo.«
Vse našteto le ilustrira, koliko strahov je vezano na besedo rak in vse, kar se okrog nje vrti.
Strah ima veliko opraviti z nastankom raka. Strah, s katerim to temo obravnavamo, pa je sestavni del bolezni družbe, ki se izraža tudi v močnem zaostajanju Slovenije glede odprtosti do drugačnih pristopov (ne le v povezavi z rakom).

Citiramo Wiewlovo izjavo:
»Verjamemo, da imajo ljudje, ki zbolijo za rakom (vsaj) dve osnovni pravici: pravico vedeti in pravico izbrati!«
Zakaj bi Američani, Nemci, Francozi, Kitajci, Mehičani, Rusi, Angleži, Avstrijci lahko vedeli in izbirali, mi pa ne?
Naša zadrtost in arogantno negiranje vsega, česar ne pozna uradna medicina in vsega, s čimer farmacija ne more zaslužiti, ima vse lastnosti tumorozne tvorbe v družbi.
Zakaj bi misel, da bolezen lahko premagamo brez ubijanja tkiv in imunskega sistema, bila heretična? Ali ni bolj heretična ideja, da bi se nad lastno telo spravili z najnasilnejšimi orodji in kemikalijami?
Že osnovni namen projekta Skupaj ZA zdravje človeka in narave je iskanje naravnih rešitev za naše sodobne težave. Zapisali smo si, da želimo živeti brez strupov v krožniku, okolju in zdravilih. Za nas je zdravljenje odpravljanje vzrokov in zdravljenje simptomov hkrati. Vse ostalo je lahko le blaženje simptomov ali skrivanje slednjih pod preprogo.

Ali se lahko s takšnim pristopom lotimo tudi raka? Ocenite sami. Prepričani smo, da farmaciji nikoli ne bo zmanjkalo kupcev, ker je zelo malo ljudi zares pripravljenih narediti korak k sebi in (pravočasno) prevzeti odgovornost za svoje zdravje.
Vse, kar počnemo, delamo z namenom, da tistim, ki so se že odpravili na to pot, stojimo ob strani.
V februarski tiskani številki SZZ smo besedo dali številnim strokovnjakom, ki so na različnih koncih sveta preizkušali najrazličnejše metode in neodvisno eni od drugih prišli do podobnih sklepov.
Prostor, ki ga imamo na voljo, je omejen, zato opisanih metod ne moremo temeljito predstaviti. To številko sprejmite le kot iztočnico za nadaljnje raziskovanje.
Imate pravico in odgovornost vedeti in se samostojno odločati!
Ne pozabite: nismo odgovorni le za to, kar naredimo. Še večje breme je, ko nas peče vest zaradi marsičesa, kar bi lahko naredili za svoje zdravje in zdravje, tistih, ki nam zaupajo,  pa tega nismo storili.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.