Aktualne novice

Gorimo ali izgorevamo?

dodano: 25.10.2012

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novembrskih novic 2012 SZZČN)

Res smo si zastavili pravo temo ob pravem času. V uredništvu se nam sploh ni težko vživeti v to problematiko, saj imamo v teh dneh, ko ustvarjamo te novice, tudi desetine dogodkov, pripravljamo seminar na Hvaru, prevajamo Ščepec rešitve v nemščino, s polno paro pripravljamo knjigo Ščepec rešitve 2, organiziramo novembrske in decembrske dogodke, na vrtu pobiramo pridelke, zemljo pripravljamo za zimo, zlagamo drva in še bi se našlo.

Verjetno imate tudi mnogi izmed vas podobno dolg seznam opravil, s katerimi se srečujete v teh dneh.

Vendar pa, kje je meja? Koliko zmoremo? Od česa je odvisno, ali bomo „izgoreli” ali bomo le goreči v tistem, kar počnemo? Koliko zmore naše telo? Verjamem, da so to vprašanja, ki tako vas kot nas v teh dneh precej zaposlujejo.

Kot ponavadi se je izkazalo, da je naš obseg premajhen za vse teme, ki bi jih bilo vredno obdelati v zvezi s tem. Z vašo pomočjo in donacijami, ki jih pospešeno zbiramo, pa upamo, da si bomo lahko v prihodnje privoščili še več vsebine. Vemo, da naš projekt več sporoča z zgledom kot z besedami. To se nanaša tudi na temo, ki smo jo izbrali za november.

Če svojo energijo črpamo iz ljubezni in resnice, je bo dovolj za vse, kar smo poklicani storiti. Zgodba o kalorijah, telesnih omejitvah, standardih produktivnosti in podobnem je nastala znotraj omejitev razuma. Ko se osvobodimo teh omejitev, izgine tudi vsakršno pomanjkanje.

Ne verjamete? Res, v to je težko verjeti, …Dokler ne poskusite.Ključne besede:
izgorevanje, opravki, energija, obveznosti

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: