Aktualne novice

Gorimo ali izgorevamo?

dodano: 25.10.2012

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novembrskih novic 2012 SZZČN)

Res smo si zastavili pravo temo ob pravem času. V uredništvu se nam sploh ni težko vživeti v to problematiko, saj imamo v teh dneh, ko ustvarjamo te novice, tudi desetine dogodkov, pripravljamo seminar na Hvaru, prevajamo Ščepec rešitve v nemščino, s polno paro pripravljamo knjigo Ščepec rešitve 2, organiziramo novembrske in decembrske dogodke, na vrtu pobiramo pridelke, zemljo pripravljamo za zimo, zlagamo drva in še bi se našlo.

Verjetno imate tudi mnogi izmed vas podobno dolg seznam opravil, s katerimi se srečujete v teh dneh.

Vendar pa, kje je meja? Koliko zmoremo? Od česa je odvisno, ali bomo „izgoreli” ali bomo le goreči v tistem, kar počnemo? Koliko zmore naše telo? Verjamem, da so to vprašanja, ki tako vas kot nas v teh dneh precej zaposlujejo.

Kot ponavadi se je izkazalo, da je naš obseg premajhen za vse teme, ki bi jih bilo vredno obdelati v zvezi s tem. Z vašo pomočjo in donacijami, ki jih pospešeno zbiramo, pa upamo, da si bomo lahko v prihodnje privoščili še več vsebine. Vemo, da naš projekt več sporoča z zgledom kot z besedami. To se nanaša tudi na temo, ki smo jo izbrali za november.

Če svojo energijo črpamo iz ljubezni in resnice, je bo dovolj za vse, kar smo poklicani storiti. Zgodba o kalorijah, telesnih omejitvah, standardih produktivnosti in podobnem je nastala znotraj omejitev razuma. Ko se osvobodimo teh omejitev, izgine tudi vsakršno pomanjkanje.

Ne verjamete? Res, v to je težko verjeti, …Dokler ne poskusite.Ključne besede:
izgorevanje, opravki, energija, obveznosti

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.