Aktualne novice

Rak je bolezen civilizacije

dodano: 7.1.2008

A.Vogel (januarske novice Skupaj za zdravje človeka in narave)V vseh stotih predavanjih, ki sem jih v zadnjih 60-ih letih imel v številnih deželah po svetu, poslušalcem nisem hotel govoriti o tem, kako naj se soočijo z boleznijo in s pomočjo katerih naravnih zdravil lahko ozdravijo, temveč sem jim skušal pokazati predvsem, kako naj bolezen preprečijo. Slednje je namrec preprostejše kot zdravljenje. Ko sem govoril o raku, sem hkrati vedno znova opozarjal na to, da je pred 60-imi leti – če statistika ne laže - umrl za rakom vsak trideseti, danes pa že vsak četrti prebivalec civiliziranih dežel, kjer se vedno bolj oddaljujejo od naravne prehrane in naravnega načina življenja.

Rak je bolezen civilizacije
Popolnoma sem prepričan o tem, da se rak kot civilizacijska bolezen na eni strani pojavlja kot posledica pomanjkanja, na drugi strani pa zaradi izobilja in čezmernega hranjenja. To nesorazmerje je prispevalo, da je vedno več telesnih celic degeneriranih in biološko neuravnoteženih. Preveč beljakovin v prehrani povzroči presežek kislin, in prav to je lahko zelo pomemben vzrok za nastanek raka, ob tem pa še številna kemična zdravila z neželenimi stranskimi učinki. Vse to obremenjuje jetra, ki kot sicer največji razstrupljevalni organ svoje naloge ne morejo več zadovoljivo opravljati. Stalne zastrupitve porušijo ravnotežje v celicah, ki se sčasoma niso več sposobne naravno regenerirati - pride do degeneracije in naprej do atopičnih, patoloških celic, ki jim že rečemo rakave. Rak je glede na vsa moja opažanja, do katerih sem prišel na številnih potovanjih in glede na vse pogovore z raziskovalci in znanstveniki, res civilizacijska bolezen.

Sedem pravil preprečevanja raka
PRVO PRAVILO
Živimo v napetih, zapletenih časih, bombardirani z uspehi in razočaranji. Namesto, da si prizadevamo za vsako ceno obvladovati težave, se raje potrudimo ohraniti svoje ravnotežje in notranji mir. Če pustimo, da se nas polastijo skrbi in strahovi, ne smemo biti presenečeni, ko začne naše zdravje pešati… Mentalni pritisk povzroča krč tudi na nivoju celic in jih poškoduje. Nenehni stres v telesu deluje kot fizično zastrupljanje celic, to pa pomembno prispeva k nastanku raka.
DRUGO PRAVILO
Uživajte naravno hrano, v čim manj predelani obliki. Pravilna prehrana je veliko pomembnejša, kot ste morda mislili. Potrjeno dejstvo je, da rafinirana, osiromašena hrana z ostanki pesticidov in umetnimi dodatki, pripravlja temelj za nastanek raka. V hrani naj bi prevladovala živila, ki zagotavljajo bazičnost. Tudi pomanjkanje pomembnih rudnin in nenasičenih maščobnih kislin prispeva k degeneraciji celic. Nepravilna presnova in neravnotežje v črevesni flori, ko hrana zavre (stalno napenjanje), sta prav tako med poglavitnimi vzroki raka...
TRETJE PRAVILO
Svojih telesnih tekočin ne smemo zastrupljati s kemikalijami.  Izogibati se je treba zdravilom, ki jih uporabljajo pri kemoterapiji, saj lahko zmotijo normalen celični metabolizem.  Zelo nevarne so predvsem kemikalije, ki bazirajo na premogovem katranu.  Pretirana uporaba tablet in pomirjeval prav tako ruši biološko ravnotežje, tako fizično kot tudi mentalno. Kadilci sami sebe zavajajo z opravičili, da nikotin ni tako škodljiv, vendar je dokazano, da je benzopyrene (katran) v cigaretah kancerogen.
ČETRTO PRAVILO
Le oseba, ki je ostala brez nog, ve, kaj pomeni življenje, v katerem lahko uporabljamo noge. Mi pa iz dneva v dan ponavljamo napako in se vozimo, namesto da bi hodili. S tem oropamo telo osnovnega vira moči. Hoja in planinarjenje nam pomaga do globljega dihanja, ki zagotavlja dovolj kisika za zdravje in elastičnost naših celic. Rakavim celicam primanjkuje kisika. Zato, ker je ravno pomanjkanje kisika en izmed poglavitnih vzrokov celične degeneracije, ne smemo podcenjevati pomena zadostnega vnosa kisika v telo.
PETO PRAVILO
Poskrbite, da vaše celice ne bodo pod vplivom nepotrebne fizične iritacije.  Jetrom moramo posvetiti več pozornosti kot kateremukoli drugemu organu. Ob zdravih jetrih je skoraj nemogoče, da bi se v telesu razvil rak. Jetra so glavna linija obrambe pred rakom, in rakotvorna sprememba celic ni možna, dokler ta fantastičen laboratorij pravilno deluje. Zato si moramo za učinkovito delovanje jeter na vso moč prizadevati.
ŠESTO PRAVILO
Danes je znano škodljivo delovanje radioaktivnega sevanja, zato se moramo pred njim obvarovati. Pri tem ne mislimo le na radij in X-žarke, ki so dvorezni meč za celice, temveč tudi vse večje sevanje iz ozračja…
SEDMO PRAVILO
Endokrine žleze imajo v telesu pomembno vlogo, zato moramo poskrbeti tudi za njihovo nemoteno delovanje. Nekateri porušijo ravnotežje, ker svoje žleze (še posebej reproduktivne) prevec izčrpavajo, drugi trpijo, ker so to energijo preveč omejili. Eno in drugo lahko prispeva k rakotvornim spremembam v celicah, zato je harmonija v čustvenem življenju nujen pogoj za ohranitev zdravja.
 
Voglovi zapisi so z založnikovim dovoljenjem povzeti iz knjige Alfred Vogel, Der kleine Doktor

Zanimivost:
Poglavja o raku, zapisana v izvirniku Der kleine Doktor (Ljudski zdravnik), boste zaman iskali v slovenskem prevodu. Tega poglavja ni. Mogoče so odgovorni  v naši založbi  menili, da so Voglovo mnenje o vzrokih in opisani načini zdravljenja rakavih obolenj preveč alternativni. V drugih državah jim to ni prišlo na misel.
Na teh straneh objavljamo le povzetek poglavja, ki v izvirniku zajema 25 strani.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.