Aktualne novice

Civilni dialog meščanov v centru alternativne nin avtonomne produkcije -CAAP

dodano: 14.1.2013

Iniciativa Mestni zbor

V sredo, 5. decembra 2012, je Center alternativne in avtonomne produkcije - CAAP ob 18.00 uri odprl svoja vrata civilnemu dialogu meščanov na temo Maribor: kam naprej?

Vabljeni govorci so bili pozvani, da odprejo problemska polja mesta kot iztočnice za javno razpravo, ki se je je udeležilo okrog 100 Mariborčanov. Udeleženci so na različne načine izrazili mnenja o potrebah mesta z namenom oblikovanja perspektiv njegovega razvoja v prihodnosti. Po odstopu vladajoče mestne strukture bo namreč zavladala praznina, ki je po mnenju prisotnih nikakor ne smejo znova naseliti zasebni interesi. Srečanje meščanov je zato bilo namenjeno iskanju možnosti za njihovo direktno participacijo v gradnji novih struktur mesta, tokrat v pristno demokratičnem civilnem dialogu. Iniciativa nima in ne namerava imeti strankarskega programa, županskih kandidatov, strankarske podpore ali voditeljev.  

Za zagotavljanje dolgoročnosti civilnega dialoga o prihodnosti mesta bodo v Centru alternativne in avtonomne produkcije – CAAP vsak delovni dan potekala tematska srečanja meščanov. Namen srečanj je opredeliti problemska polja mesta ter razviti konkretne predloge rešitev. Volivke in volivci moramo tokrat jasno vedeti, kakšne odgovore na katere probleme mesta bomo zahtevali od bodočih kandidatov za župane in mestne svetnike. 

Zato bodo od ponedeljka, 10. 12. 2012, srečanja potekala vsak dan zaenkrat v CAAP (Valvasorjeva 42, Maribor) med 20.00 in 21.30 uro po tematskih sklopih, na katera so odprto vabljeni vsi, ki želijo sooblikovati prihodnost mesta. Vabljeni vsi, ki vam je mar!

Posamezniki, ki želijo sproti prejemati obvestila o srečanjih, se lahko prijavijo na elektronski naslov: iniciativa.mestni.zbor@gmail.com Ključne besede:
javna razprava, iniciativa, CAAP, srečanja, volitve

 

Sorodne novice:

2,929688E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.