Aktualne novice

Brezpogojna ljubezen kot ključ do zmage

dodano: 10.1.2008

januarske novice Skupaj za zdravje človeka in naravePred nekaj meseci smo dobili e-pošto z naslednjo vsebino: »Vse, o čemer pišete, sem na lastnem telesu dokazala, da drži! Nihče več me ne more prepričati, da prehrana nima velikega vpliva na naše zdravje. Prebolela sem raka, veliko sem videla in veliko vem… Simona Šket«

Na Simonini spletni strani smo prebrali zgodbo o njenih šestindvajsetih letih boja proti hudi bolezni in trinajstih operacijah, ki so se začele že pri rosnih štirih letih. Upamo, da ne bo usoda prav nikomur izmed vas namenila takšne trnove poti. Hvaležni smo, da lahko objavimo nekaj Simoninih razmišljanj.

»Diagnoza ni več sinonim za smrt, saj jih veliko preživi. Tisti trenutek, ko izveš, kaj se pravzaprav s tabo dogaja, se najprej postaviš v vlogo žrtve, ki čaka, kdaj bo nehalo biti srce. Ko preživiš zdravljenje in ugotoviš, da še vedno dihaš, se pričneš zavedati pomena enkratnega življenja. Pravi boj se začne šele takrat, ko je uradnega zdravljenja konec. Spet si prepuščen samemu sebi in točno veš, da moraš spremeniti stare vzorce svojega življenja. Koliko dobro ti to uspe, toliko več možnosti za preživetje imaš.

Dovolj dolgo sem si risala načrte srečnega življenja, da mi je končno uspelo. Našla sem pravega in samo mojega! Prvo pravilo je, kdor išče, ta najde! Lahko bi čakala še danes, da bi kdo naredil kaj namesto mene, a zaman - spremembe ne bi bilo. Morda sploh ne bi mogla pisati svoje življenjske zgodbe. Danes pa s ponosom tipkam po tipkovnici in stavki kar sami letijo na papir.
 
Ljubezen do življenja prihaja iz človekove notranjosti in, če je dovolj velika, imaš veliko možnosti zmagati. To pa ne pomeni, da živiš zaradi drugih. Živiš zaradi sebe, ker počneš tisto, kar ti rad počneš, ker dihaš po svoje, ker imaš dovolj rad samega sebe in ker si sposoben ljubiti drugega. V novih vzorcih nimamo več sovražnikov, vsi so naši prijatelji, saj v vsakem človeku poiščemo le tisto najlepše. Biti srečen, pomeni, da si končno našel samega sebe. V mladosti so nas namrec največkrat iskali drugi!

Velikokrat me je bilo strah, danes pa zame strah sploh ne obstaja več - po mnogih letih sem ga končno premagala. Niti v podzavesti ni več prostora zanj, saj je najhujše že za mano! O vsem tem govorim naglas. Postala sem namreč dovolj zrela, da lahko to počnem. Vse, kar je takrat vrelo v meni, mora na dan!
Želim si, da bi vas bilo čim več meni podobnih, ki bi na ta način pomagali še drugim.

Ko je človek prizadet, se počuti nekoliko drugačnega od drugih in se zapre vase. To pa je le trpljenje in pot v neuspeh. Bolj si osveščen, bolj si lahko pomagaš. Če si že nisi mogel pomagati prej, zakaj zdaj molčiš in čakaš, da bo rešitev prišla sama od sebe? Sama ni prišla še k nikomur, pa tudi k tebi ne bo. Zavedaj se, kolikor daješ, toliko dobiš. Zdaj si najbrž v fazi pričakovanj, da ti bodo drugi pomagali. Krepko se motiš. Prvi korak moraš narediti sam! To pomeni, da moraš med ljudi, pa četudi si nekoliko drugačen. Doma te skoraj nihče ne bo opazil, niti slišal, kolikokrat kličeš na pomoč. Pojdi v družbo in se začni ponovno prebujati! Življenje gre naprej in lahko si ga zelo polepšaš, saj se šele zdaj zavedaš, da potrebuješ za dihanje kisik.«

Na www.simona-sket.org lahko preberete več Simoninih nasvetov, program brezplačnih predavanj in druge koristne informacije.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.