Aktualne novice

Ekonomski morilci

dodano: 18.1.2013

Založba Sanje

"Da bi lažje razumeli, kaj se danes dogaja okrog nas, kaj nas je pripeljalo v sedanje gospodarsko stanje, iz katerega ni videti rešitve niti na svetovni ravni, zakaj so se tudi naši politiki spremenili v pohlepne osebke, ki sprejemajo razmišljujočim ljudem povsem nedojemljive odločitve in državo ter z njo sodržavljane pehajo v lakoto, obup in brezperspektivnost, je nujno v roke vzeti knjigo Izpovedi ekonomskega morilca, avtorja Johna Perkinsa," lahko le glasno pritrdimo zapisu Sonje Čujović v reviji Svoboda misel. 

Knjiga Johna Perkinsa Izpovedi ekonomskega morilca, delo izjemnega uvida in moralnega poguma, ki zadeva vse nas in ga lahko že en teden berete kot podlistek v Dnevniku, razgalja resnične namene ter antikulturno, antihumanistično, protizakonito in protidemokratično naravo koncepta neoliberalizma na ravni svetovne velesile, ki jo trenutno slovenska vlada nesramežljivo podpira. 

Zato se je Slovenija znašla na totalni razprodaji, na kar je v Mladini opozoril dr. Jože Mencinger, ki je na novinarski konferenci ob predstavitvi knjige izpostavil, da se Izpovedi ekonomskega morilca lahko zaradi načina pisanja berejo kot vohunski triler, pri čemer pa avtor ne govori o teorijah zarote, ampak o resničnem sistemu, katerega temeljno načelo je pohlep. 

Prepričajte se sami - preberite uvodno poglavje knjige

"Zakaj revni postajajo še bolj revni in zakaj bogati še bolj bogatijo, tako države kot posamezniki? V čigavem interesu je, da se zadolžene države še bolj zadolžujejo? Kdo so glavni igralci te nore in pokvarjene igre? Korporacije in njihovi vodilni uslužbenci, ki si pravijo ekonomski morilci, okrajšano EM," je resnici v oči v Delu pogledala Jožica Grgič. 

"Opogumljajoče je, da se ljudje po vsem svetu prebujajo. Ko se začnejo protesti, demonstracije in upiranje, je sedanja ureditev ogrožena. Veljaki v politiki, bankah in multinacionalkah postajajo prestrašeni, saj je očitno, da je neoliberalni sistem doživel neuspeh," je v ekskluzivnem intervjuju z Bojanom Glavičem v Nedeljskem dnevniku poudaril John Perkins, ki je v vlogi ekonomskega morilca prepotoval svet in neposredno sodeloval ali bil priča nekaterim najbolj dramatičnim dogodkom v sodobni zgodovini, kot so zadeva "Savdskoarabsko pranje denarja", padec iranskega šaha, smrt panamskega predsednika Omarja Torrijosa in z njo povezana invazija na Panamo ter dogajanje, ki je leta 2003 privedlo do invazije na Irak. 

Izpovedi ekonomskega morilca lahko po široko dostopni ceni 15,99 EUR (za člane kluba Sanje 14,39 EUR) naročite v spletni knjigarni Sanje ali se ponje oglasite v Hišo sanjajočih knjig v Ljubljani in Kamniku ali v katero drugo bolje založeno knjigarno. 

Čeprav je težko razumeti, kaj se danes dogaja v Sloveniji, nam Izpovedi ekonomskega morilca pri tem pomagajo in kar kličejo k prebujanju vse širših množic, ki nam je mar! Ključne besede:
gospodarsko stanje, politika, pohlep, ekonomija

 

Sorodne novice:

0,0625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.