Aktualne novice

Bo Slovenija končno rekla NE?

dodano: 23.1.2013

Mellifera Nemčija, 10.1.2013

Poljska od 28.1.2013 prepoveduje pridelovanje gensko spremenjene koruze MON 810 in gensko spremenjenega krompirja AMFLORA.

Že od leta 2005 je na Poljskem trgovina z gensko spremenjenimi semeni prepovedana. Če pa je kdo tako seme v tujini kupil, ga je smel sejati. 

Greenpeace si je na Poljskem osem let skupaj z drugimi okoljevarstvenimi organizacijami, kmeti in znanstveniki prizadeval za širjenje pravih informacij o nevarnostih širjenja gensko spremenjenih organizmov in praznuje sedanjo nacionalno prepoved kot velik dosežek.

MON 810 in krompir AMFLORA sta v EU dovoljena. Razen Poljske pa so pridelovanje na svojem ozemlju prepovedale tudi Nemčija, Avstrija, Francija, Mađarska, Luxemburg, Grčija, Italija in Bolgarija.

0,390625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.