Aktualne novice

Predno plačamo, bi radi preverili kaj plačujemo!

dodano: 22.1.2013

V mednarodni areni velja pravilo, da dolg, ki ga oblastniki naredijo in denar ni bil izposojen za korist prebivalstva, se tretira kot "neprostovoljni dolg" ali tudi "nemoralni dolg" in ljudje imajo pravico, da se ga ne prizna.

V tem času smo tudi v Sloveniji priča temu, da vlada prenaša breme dolga na prebivalstvo in sicer za breme, ki ga prebivalstvo ni naredilo.

V preteklih letih smo bili priča, da se je ogromno denarja izposojalo, da se je krilo neracionalne naložbe, da je šel denar za korupcije, reševanje slabih naložb in še bi lahko naštevali, veliko zadev pa ni javnih oziroma zanje ne vemo. Zato je potrebna analiza vseh dolgov, ki so nastali v teh dvajsetih letih prav tako pa tudi analiza trošenja denarja. Za kaj je bil porabljen? Pravijo, da v glavnem za socialne transferje in plače javnega sektorja. Zakaj je zmanjkalo denarja in se je zadolževalo za socialne transferje in plače javnega sektorja? A morda zato, ker se je denar, ki ni bil izposojen porabil za kaj drugega, kar je bilo nelegalno ali vsaj nelegitimno, s čimer vlade niso seznanile ljudi? Od kod je šel denar za korupcije, prijateljske posle iz javnih naročil, nalaganje denarja za nasedle kredite bank...

Samo ljudje imamo avtoriteto in moralno pravico, da zahtevamo analizo javnega dolga, ker mi nosimo posledice, ki jih vlada prelaga na nas.

Zahtevamo, da se ustanovi neodvisna komisija za analizo dolgov, v kateri bodo ljudje in ne vladni eksperti, kajti velika verjetnost bi bila, da bi skušali zakriti sledi, ki bi potrdile, da so vlade ravnale v nasprotju z voljo prebivalstva oziroma javnost sploh niso seznanjale z realnim stanjem.

Do sedaj še nihče v Sloveniji od odgovornih ni odgovarjal za svoja dejanja. Čas je tudi zato, saj vidimo, da slovensko sodstvo ne zmore zbrati dovolj volje in moči, da bi zadeve procesuiralo.

Torej zahtevajmo ustanovitev komisije, ki bo napravila analizo slovenskega dolga od osamosvojitve naprej. Čas je, da si nalijemo čistega vina, odgovorni pa kazensko in materialno odgovarjajo!

ČE SE STRINJATE, PODPIŠITE PETICIJO TUKAJ IN JO DELITE NAPREJ:

3,320313E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.