Aktualne novice

Novodobno suženjstvo

dodano: 29.1.2013

Marjan Kogelnik

Sužnjev še nikoli ni bilo toliko kot danes, vendar pa nikakor ne le toliko kot se njihovo število ceni na 12 do 27 milijonov v obliki omejitve svobode, prisilnega dela, prisilnega tveganja nevarnosti za zdravje, rekrutiranja otrok v paravojaške formacije, zlorabe otrok za suženjsko garanje v Latinski Ameriki in nekaterih azijskih deželah, prisilne prostitucije žensk in otrok, trgovine z ljudmi, ki jim bodo izrezali organe za presajanje ...ipd (referenca).

Globalna elita namreč ne potrebuje izobraženih osveščenih ljudi, temveč pohlevne, potrošniške sužnje, tj. nas, zahodni razvitejši del svetovne populacije tj. cca 25% in sužnje tretjega sveta, katerih s tlako izdelanih reči potem mi brezumno kopičimo v dobro dobičkov elite. Med tem, ko se oblastniki menijo le za večje dobičke, smo zvečine že zdavnaj izgubili interes za dobrobit vseh bitij na tem planetu in le tega se moramo že za lastno dobro priučit ali kakorkoli pridobit nazaj. Sedaj nam je večini mar le za svoj lastni interes in za dobrobit ožje družine. Prepričali so nas da je Denar postal naš bog, hočemo zgolj najnižje cene in kopičimo si bogastvo, ne glede na dolgoročne posledice. Rezultat našega pohlepa je ekonomsko
suženjstvo milijonov ljudi po vsem svetu, ki garajo za evro na dan: http://www.mladina.si/tednik/201101/majica_za_ves_svet, zato da mi lahko kupujemo poceni vse več stvari, ki jih v resnici ne potrebujemo.

Večinsko suženjstvo tj. Ekonomsko suženjstvo je danes tisto, katerega sužnji se svojega stanja niti ne zavedajo in ga avtorji skorajda niti ne omenjajo. Suženjstvo se kljub formalnim odpravam pravzaprav nikoli ni končalo, ves čas le malo po malo spreminja svojo podobo in tako smo iz prisilnega zdrsnili v  bolj mehko, skoraj ne-očitno obliko prostovoljnega suženjstva, ki nam iluzorno daje celo nekaj domnevnih svoboščin in pravic, a lahko rečem , da jih merimo s stopnjo navidezne demokracije.

Maquiladoras dodelavni obrati v Mehiki so poleg obratov v Bangladesu en tak primer skrajnega izkoriščanja. Kot posledica NAFTA-e:  http://www.mladina.si/tednik/200910/nova_vojaska_zveza (Severnoameriški trgovinski sporazum) so podjetja iz celega sveta zgradila v Mehiki tovarne ob meji z ZDA. Z izkoriščanjem delovne sile in odsotnostjo carinskih dajatev, podjetja izdelujejo z nizkim stroškovnim aktivom in jih nato prodajajo v ZDA.V Juarezu, kjer izvira več kot 1000 takšnih tovarn, znane kot"maquiladoras", je vsake tri sekunde narejen televizor, vsakih sedem pa računalnik. 

"Maquiladoras" zaposlujejo predvsem mlade ženske, ker delajo za veliko nižje plače in se ne pritožujejo nad dolgimi izmenami ali težkimi pogoji dela. Večina "maquiladoras" je aktivna 24 ur. Med premestitvijo v in iz tovarn so ženske velikokrat napadene, ne glede ali je noč ali zgodnje jutro. Podjetja ne nudijo nobene zaščite svojim delavcem. Po resničnih dogodkih je posnet tudi igrani film http://en.wikipedia.org/wiki/Bordertown_(2006_film).

Po istem principu umazani zločinsko-kriminalni globalni kapitalizem gradi ti. "maquiladoras" po celem svetu in nemalokrat s sodelovanjem lokalnih oblasti zvabi-prisili v fizično suženjstvo najšibkejše, tako tudi iz slovenske novodobne kapitalistične prakse v tekstilni industriji, ko si ženske ob mesečni menstruaciji zavežejo rdeč trak okrog nadlahti, da lahko koristijo stranišče pogosteje kot pa sicer!

V vlogi ogrožene manjšine se je znašlo 99% populacije, ne le posamezne skupine, ženske, otroci....katere so zajete v nekaterih ocenah.
Zakaj tako in kaj nam je narediti, se sprašuje in morda z določenega vidika osvetljuje objava Naturalnews: http://www.naturalnews.com/036756_depopulation_agenda_eugenics_survivor.html, torej plani lastnikov planeta, strategija globalnih kontrolorjev.

Več o tem in morebitne rešitve tega na:

Mail na: na.razpotju.razgaljenega.kapitalizma@groups.facebook.com<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.