Aktualne novice

Štafeta semen 2013 - soustvarjajmo prihodnost!

dodano: 25.2.2013

Ekoci.si

Iz Eko civilne  iniciative Slovenije (Ekoci) z veseljem sporočamo, da je v lanski Štafeti semen sodelovalo več tisoč ljudi, ki so sadili izmenjavali in ohranjali domača tradicionalna  in avtohtone vrste semen.

Sodelovali  so zavzeti posamezniki v društvih, otroci v vrtcih, učenci in dijaki  šolah, predani vzgojitelji, učitelji, predstavniki stroke in politike, novinarji, umetniki …

Vsi  tisti, ki so se odločili  za aktiven pristop, so v lanskem letu posejali  najmanj 11 semen, 11 semen izmenjali, 11 pa shranili za letošnje leto -  da v prihodnosti ne bomo lačni. Zatorej posadimo čimveč pravih semen !

Vabimo vas na otvoritveno slovesnost  ŠTAFETA SEMEN 2013 –  SOUSTVARJAJMO PRIHODNOST! 15.3.2013 od 13.00 do 15.30 na sejmu Altermed  - Flora v Celju.                                                    
Otvoritvena slovesnost Štafete semen 2013: ohranjanje, sejanje in izmenjava  avtohtonih domačih in tradicionalnih  vrst semen ter predstavitev aktivnosti v času od 21.3 do 22. 4.2013.

Vabimo vas, da se udeležite  predstavitev  na okrogli mizi in aktivno sodelujete pri prehranski varnosti. Vsako dejanje šteje -  če posadite seme v lonček, če zasadite balkon, zelenico ali vrtiček, njivo  s pridelki ... če seme izmenjate s prijateljem in ga delček shranite za naslednje leto ...Če  kupujete pridelke, ki so zrasli v Slovenji  in izdelke, ki so predelani  in izdelani v Sloveniji...S temi dejanji  ohranjate  slovensko podeželje in skrbite za prehransko varnost in delovna mesta v Sloveniji. Šteje tudi to, da podelite znanje in izkušnje in da posredujete dobre novice... Za prehransko varnost smo odgovorni vsi!

Prosimo za predhodne prijave za udeležbo na okrogli mizi Štafeta semen 2013 – SOUSTVARJAMO PRIHODNOST! Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest v dvorani na e-pošto: ekoci.si@gmail.com.

Sporočilo za javnost tudi na linku Štafeta semen 2013- sporočilo za javnost. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.