Aktualne novice

Štafeta semen 2013 - soustvarjajmo prihodnost!

dodano: 25.2.2013

Ekoci.si

Iz Eko civilne  iniciative Slovenije (Ekoci) z veseljem sporočamo, da je v lanski Štafeti semen sodelovalo več tisoč ljudi, ki so sadili izmenjavali in ohranjali domača tradicionalna  in avtohtone vrste semen.

Sodelovali  so zavzeti posamezniki v društvih, otroci v vrtcih, učenci in dijaki  šolah, predani vzgojitelji, učitelji, predstavniki stroke in politike, novinarji, umetniki …

Vsi  tisti, ki so se odločili  za aktiven pristop, so v lanskem letu posejali  najmanj 11 semen, 11 semen izmenjali, 11 pa shranili za letošnje leto -  da v prihodnosti ne bomo lačni. Zatorej posadimo čimveč pravih semen !

Vabimo vas na otvoritveno slovesnost  ŠTAFETA SEMEN 2013 –  SOUSTVARJAJMO PRIHODNOST! 15.3.2013 od 13.00 do 15.30 na sejmu Altermed  - Flora v Celju.                                                    
Otvoritvena slovesnost Štafete semen 2013: ohranjanje, sejanje in izmenjava  avtohtonih domačih in tradicionalnih  vrst semen ter predstavitev aktivnosti v času od 21.3 do 22. 4.2013.

Vabimo vas, da se udeležite  predstavitev  na okrogli mizi in aktivno sodelujete pri prehranski varnosti. Vsako dejanje šteje -  če posadite seme v lonček, če zasadite balkon, zelenico ali vrtiček, njivo  s pridelki ... če seme izmenjate s prijateljem in ga delček shranite za naslednje leto ...Če  kupujete pridelke, ki so zrasli v Slovenji  in izdelke, ki so predelani  in izdelani v Sloveniji...S temi dejanji  ohranjate  slovensko podeželje in skrbite za prehransko varnost in delovna mesta v Sloveniji. Šteje tudi to, da podelite znanje in izkušnje in da posredujete dobre novice... Za prehransko varnost smo odgovorni vsi!

Prosimo za predhodne prijave za udeležbo na okrogli mizi Štafeta semen 2013 – SOUSTVARJAMO PRIHODNOST! Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest v dvorani na e-pošto: ekoci.si@gmail.com.

Sporočilo za javnost tudi na linku Štafeta semen 2013- sporočilo za javnost. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: