Aktualne novice

NEVER GIVE UP prireja športno humanitarno prireditev v spomin na Ruth Podgornik Reš »Ruth in tek«

dodano: 26.2.2013

Naslednji konec tedna bodo Blejsko jezero poplavili tekači, pohodniki in njihovi štirinožni prijatelji
 
Športno humanitarno društvo Vztrajaj – NEVER GIVE UP tudi letos vabi tekače, pohodnike in njihove štirinožne prijatelje na humanitarni tek in pohod okoli Blejskega jezera. V spomin na nedavno preminulo prijateljico in svetovno znano športnico Ruth Podgornik Reš so letošnji tek poimenovali po njej, Ruth in tek. Prireditev, ki se bo odvijala na sprehajalni stezi okoli Blejskega jezera, se bo začela v petek, 1.3. ob 17h in se zaključila v nedeljo, 3.3. ob isti uri v štartno-ciljnem centru Mala Zaka.

Denar, zbran s štartninami, bo v celoti podarjen. Z njimi bodo pomagali dvema zgodbama: denar od štartnin tekačev in pohodnikov bodo namenili šestletni deklici s cerebralno paralizo Zari, denar od štartnin štirinožnih prijateljev bodo namenili društvu za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke. V okviru prireditve bodo zaključili tudi dražbo, v okviru katere teden dni pred dogodkom licitirajo Ruthin tekaški dres NGU, denar, zbran na dražbi, pa bo namenjen njeni hčerki Pii za študij v tujini.
 
Z velikim spoštovanjem do Ruthinih uspehov so člani društva NGU letošnji program še nadgradili. Za motivacijo bodo njegovi člani neprekinjeno tekli 48 ur. Primož Gašpric, ultramaratonec in eden izmed motorjev NGU, bo ne glede na vremenske pogoje neprestano na progi, Ruthino ime pa bo poskušal počastiti s ciljem, da preteče 300 kilometrov. »Upam, da bom pretekel še več. To je najmanj, kar lahko naredimo in pretečemo v čast za tako veliko osebo, kot je bila Ruth,« je povedal Gašpric. »Da pa bomo sploh uspeli, pozivamo vse tekače, pohodnike ter ljudi dobre volje in srca, da se nam pridružijo. Vsak korak šteje in jaz bom nedvomno potreboval vašo podporo. Skupaj bomo naredili velik korak v Ruthinem stilu,« je še dodal. 

Prireditev, ki se bo odvijala na sprehajalni stezi okoli Blejskega jezera, se bo začela v petek, 1.3. ob 17h in trajala neprekinjeno 48 ur do 17h v nedeljo, 3.3. Udeleženci se lahko na progo podajo kadar koli v tem času in pomagajo ekipi, štartno-ciljno zbirno mesto pa je Regatnem centru Mala Zaka. Zaključila se bo s podelitvijo Ruthinega tekmovalnega dresa, ki se prodaja na spletni dražbi: http://www.bolha.com/rekreacija-sport/tek/dobrodelna-drazba-dresa-ruth-podgornik-res-1285496669.html

Več informacij vam bo z veseljem posredoval Primož Gašpric na telefonski številki 041 955 892 in prek elektronskega naslova primoz@nevergiveup.si<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.