Aktualne novice

Zeleno kmetovanje in šola permakulture v Predstrugah

dodano: 26.2.2013

Matjaž Jerala, Sorško polje

Svet permakulture in ekološke pridelave je spet bogatejši za novo knjigo.  Namenjena je vsem, ki se navdušujete za ekologijo in bi radi z zelenim kmetovanjem pripomogli k reševanju globalnih problemov, kot so podnebne spremembe, pogubne posledice potrošništva in visoke cene fosilnih goriv. 

Zeleno kmetovanje, priročnik za uspešno ekološko kmetijo ali vrt dokazuje, da z zadovoljevanjem naših potreb po zavetju, hrani, kurjavi, vodi in sredstvih za preživetje neposredno z zemlje, ob minimalni uporabi fosilnih goriv, tudi učinkovito rešujemo žgoče probleme, ki mučijo naš planet. Več o tem in naročila tukaj

V praksi pa lahko vse to preizkusite v Šoli permakulture, ki s prične z uvodno dvodnevno delavnico Uvod v permakulturo 15. februarja, nadaljuje pa s celoletnim programom Šola permakulture - celoletna šola, ki poteka vse do letošnjega novembra. Šolanje vodi Jožica Fabjan, strokovnjakinja za permakulturo in ekološko pridelavo. 

Z obširnim in poglobljenim znanjem, ki ga boste pridobivali v koraku z ritmi narave skozi vse leto, si boste lahko ustvarili svojo lastno vrtno ali kmetovalno površino. Ali pa boste to znanje razvijali in delili v širšem okolju. 

Program je namenjen vsem, ki bi želeli pridobiti certifikat usposobljenosti za načrtovalca permakulturne kmetije in vrta, pa tudi tistim, ki jih zanima samo določena tematika. 

Več o tem si lahko ogledate tukaj, kjer se tudi prijavite. Podrobnejša predstavitev praktičnega dela, ki bo potekal pretežno na permakulturnem vrtu v Predstrugah od 17. marca dalje, pa bo potekala tudi v zadnjem delu uvodne delavnice 16. marca ob 18.00.Ključne besede:
zeleno kmetovanje, permakultura

 

Sorodne novice:

1,513672E-02<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: