Aktualne novice

Zeleno kmetovanje in šola permakulture v Predstrugah

dodano: 26.2.2013

Matjaž Jerala, Sorško polje

Svet permakulture in ekološke pridelave je spet bogatejši za novo knjigo.  Namenjena je vsem, ki se navdušujete za ekologijo in bi radi z zelenim kmetovanjem pripomogli k reševanju globalnih problemov, kot so podnebne spremembe, pogubne posledice potrošništva in visoke cene fosilnih goriv. 

Zeleno kmetovanje, priročnik za uspešno ekološko kmetijo ali vrt dokazuje, da z zadovoljevanjem naših potreb po zavetju, hrani, kurjavi, vodi in sredstvih za preživetje neposredno z zemlje, ob minimalni uporabi fosilnih goriv, tudi učinkovito rešujemo žgoče probleme, ki mučijo naš planet. Več o tem in naročila tukaj

V praksi pa lahko vse to preizkusite v Šoli permakulture, ki s prične z uvodno dvodnevno delavnico Uvod v permakulturo 15. februarja, nadaljuje pa s celoletnim programom Šola permakulture - celoletna šola, ki poteka vse do letošnjega novembra. Šolanje vodi Jožica Fabjan, strokovnjakinja za permakulturo in ekološko pridelavo. 

Z obširnim in poglobljenim znanjem, ki ga boste pridobivali v koraku z ritmi narave skozi vse leto, si boste lahko ustvarili svojo lastno vrtno ali kmetovalno površino. Ali pa boste to znanje razvijali in delili v širšem okolju. 

Program je namenjen vsem, ki bi želeli pridobiti certifikat usposobljenosti za načrtovalca permakulturne kmetije in vrta, pa tudi tistim, ki jih zanima samo določena tematika. 

Več o tem si lahko ogledate tukaj, kjer se tudi prijavite. Podrobnejša predstavitev praktičnega dela, ki bo potekal pretežno na permakulturnem vrtu v Predstrugah od 17. marca dalje, pa bo potekala tudi v zadnjem delu uvodne delavnice 16. marca ob 18.00.Ključne besede:
zeleno kmetovanje, permakultura

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.