Aktualne novice

Zakaj?

dodano: 19.3.2013

Jernej Kocjančič

V življenju se nam dogaja marsikaj, pa se kdaj vprašate zakaj?

Veliko ljudi govori o krizi in nam ponuja raznorazne rešitve zanjo. A kaj kriza pravzaprav je? Menda beseda izvira iz grščine in v prevodu pomeni spremembo. Zopet se nam postavi vprašanje, kakšno spremembo? Dokler bomo te spremembe in rešitev za krizo iskali izven nas, bomo zvesto sledili sistemu, ta pa se spreminja zelo počasi in včasih dobi človek občutek, da se spreminja na slabše, ne na boljše. Je tudi sistem v krizi? Zakaj? Današnji sistem temelji na zunanjih vrednotah, kot so ugled, materialno bogastvo, denar, … . Kaj sistem pravzaprav je, kdo ga predstavlja? Ali od takšnega sistema, kakršen je sedaj, sploh lahko pričakujemo spremembe, kakršne bi bile ta čas potrebne? Kako bi se lahko spremenil?
Zakaj se toliko sprašujem? Kdo pravzaprav sem? Sem le skupek kosti, mišic, maščobnih oblog, genov in hormonov, ki vodijo moje življenje?

0,046875<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.