Aktualne novice

ŠTAFETA SEMEN 2013 - pričetek aktivnosti za šole in vrtce in izmenjava semen in znanja

dodano: 4.4.2013

EkoCi

Iz Eko civilne  iniciative Slovenije (Ekoci) z veseljem sporočamo, da potekajo številne aktivnosti v Štafeti semen. Dne 4.4.2013 ob 14.00 uri bo pričetek Štafete semen za šole in vrtce na OŠ Prežihovega Voranca v Mariboru. Dogodka se bo udeležil tudi župan mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec.

Na osnovi šoli v Žalcu bodo v soboto 6.4.2013  otrokom in staršem spregovorili o Štafeti semen in si pridobili znanja o sonaravni pridelavi hrane. V  Kamniku bo izmenjava semen za zainteresirane občane v Matični Knjižnici dne 9.4.2013 ob 17.30 uri.

Dne 12.4 - 14.4 2013 pa bo osrednji  dogodek Štafete semen -  okrogla miza, izobraževanje predavanja in delavnice  ter izmenjave avtohtonih domačih in tradicionalnih vrst  semen na Ekofejstu.  Deluje potujoča izmenjevalnica semen Dobrot Slovenije. Tudi v Novi gorici bodo pripravili izmenjavo semen.

Tudi na šolah in vrtcih bodo v času Štafete semen potekale različne aktivnosti, kot je sajenje, izmenjava in razmišljanje o semenih. V izmenjavo semen bodo vključeni tudi starši in stari starši poročajo iz Društva Oskrbimo Slovenijo, ki koordinira aktivnosti.

Prijave za udeležbo sprejemajo na: oskrbimo.slovenijo@gmail.com, Katarina  Holzl.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: