Aktualne novice

ŠTAFETA SEMEN 2013 - pričetek aktivnosti za šole in vrtce in izmenjava semen in znanja

dodano: 4.4.2013

EkoCi

Iz Eko civilne  iniciative Slovenije (Ekoci) z veseljem sporočamo, da potekajo številne aktivnosti v Štafeti semen. Dne 4.4.2013 ob 14.00 uri bo pričetek Štafete semen za šole in vrtce na OŠ Prežihovega Voranca v Mariboru. Dogodka se bo udeležil tudi župan mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec.

Na osnovi šoli v Žalcu bodo v soboto 6.4.2013  otrokom in staršem spregovorili o Štafeti semen in si pridobili znanja o sonaravni pridelavi hrane. V  Kamniku bo izmenjava semen za zainteresirane občane v Matični Knjižnici dne 9.4.2013 ob 17.30 uri.

Dne 12.4 - 14.4 2013 pa bo osrednji  dogodek Štafete semen -  okrogla miza, izobraževanje predavanja in delavnice  ter izmenjave avtohtonih domačih in tradicionalnih vrst  semen na Ekofejstu.  Deluje potujoča izmenjevalnica semen Dobrot Slovenije. Tudi v Novi gorici bodo pripravili izmenjavo semen.

Tudi na šolah in vrtcih bodo v času Štafete semen potekale različne aktivnosti, kot je sajenje, izmenjava in razmišljanje o semenih. V izmenjavo semen bodo vključeni tudi starši in stari starši poročajo iz Društva Oskrbimo Slovenijo, ki koordinira aktivnosti.

Prijave za udeležbo sprejemajo na: oskrbimo.slovenijo@gmail.com, Katarina  Holzl.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.