Aktualne novice

Čez 10 let bomo ljudje opremljeni s senzorji!

dodano: 10.4.2013

http://dne.enaa.com/

Prav ste prebrali - predsednik oddelka Xbox Interactive Entertainment pri Microsoftu, Don Mattrick, je nedavno na TechForumu napovedal, da bomo ljudje čez 10 let opremljeni s senzorji. Kako naj bi to izgledalo?

Vsak človek naj bi bil opremljen z najmanj 10 senzorji, ki naj bi bili integrirani v telesu. Novo tehnologijo razvijajo pri Microsoftu, vendar so o njej izjemno skrivnostni, čeprav diskretno namigujejo, da je nova generacija senzorjev pravzaprav tik pred vrati. Trenutno naj bi razvijali zapestnico, ki ima parametre človeškega telesa.

Besede Dona Mattricka je potrdil tudi vodja spletnih storitev pri Microsoftu, Qi Lu. Slednji je dodal, da je trenutno najbolj idealna platforma za obdelavo podatkov, ki jih bodo zbrali senzorji, seveda Bing. Očitno se je Microsoft odločil za resno vojno s spletnim gigantom Googlom.

Človek, ki bo opremljen s senzorji bo tako rekoč živeči robot. Si tega res želimo? Kaj pa svoboda, varovanje zasebnosti in ostale pravice ljudi, o katerih tako radi in pogosto govorimo in pišemo? Očitno bomo lahko kmalu na vse to kar lepo pozabili, saj bomo z vgrajenimi senzorji pod nenehnim nadzorom.

Priporočamo tudi ogled filma o novih dosežkih, ki jih je Microsoft pripravil na linku:

0<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.