Aktualne novice

Katastrofa zaradi palm

dodano: 9.1.2008

Svarog.org

Okoljevarstveniki opozarjajo, da krčenje gozdov v Indoneziji za potrebe pridobivanja palmovega olja v veliki meri ogroža okolje in povečuje globalno segrevanje. 
 
V želji po pridobitvi novih plantaž dnevno požigajo gozdove in izsušujejo močvirja, s tem pa se v atmosfero sproščajo ogromne količine ogljikovega dioksida. 
 
Na podlagi Greenpeaceovega poročila se vsako leto zaradi uničevanja indonezijskih gozdov in močvirij v ozračje sprosti 1,8 milijarde ton ogljikovega dioksida, ki je glavni vzrok za globalno segrevanje. 
 
Greenpeace opozarja na potencialno »klimatsko bombo« in zahteva takojšnje prenehanje čiščenja površin v gospodarske namene. 
 
Palmovo olje se uporablja kot prehrambeni dodatek ter biološko gorivo, ki služi kot dodatek dizelskim gorivom za avtomobile. Na podlagi ocen naj bi Indonezija že zelo kmalu postala vodilna svetovna proizvajalka palmovega olja na svetu.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.