Aktualne novice

Posvet Skupnosti vrtcev Slovenije

dodano: 29.4.2013

aprilske novice 2013 SZZČN

19. strokovni posvet Skupnosti vrtcev Slovenije je za osrednjo temo izbral inovativnost. 421 pedagoških vodij vrtcev iz vse Slovenije je v dveh dneh imelo priložnost ne le slišati, kako sta inovativnost in ustvarjalnost potrebni, temveč tudi dejavno iskati poti do njiju. Zakaj ustvarjalni duh potrebuje svobodno telo, je predstavila Alenka Rebula. 

Rajko Škarič je udeležence popeljal do izvora ustvarjalnosti, ki je le v naši prisotnosti in svobodi duha. Rudi Ocepek je v sodelovanju s svojimi prijaznimi kačami in pajki poskrbel za praktično premagovanje predsodkov in strahov, Jaka Strajnar pa je s pomočjo tolkal udeležencem pokazal, kaj je uglašenost skupine in kako jo doseči. Sanja Lončar je v delavnici „Ustvarjalno branje narave“ odprla nov pogled na vse tisto, kar bi lahko v naravi „prebrali“, če bi jo pogledali z drugačnimi očmi. In ker je smeh jezik, ki smo se ga naučili, še preden smo spregovorili, je stand-up komik Tadej Toš občinstvo skozi smeh popeljal v različne razsežnosti komunikacije. 

Dobra vsebina je padla na dobra tla. Upamo, da jo bodo udeleženci raznesli v vse vrtce po Sloveniji.

Slika: Božena Bratuž, predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije, Ivana Leskovar in ostale članice programske skupine posveta so požele zasluženi aplavz za odličen dogodek. Ključne besede:
vrtci, posvet

 

Sorodne novice:

0<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: