Aktualne novice

Uredba EU o rastlinskem razmnoževalnem materialu - možnost pripomb!!!

dodano: 10.5.2013

Vojko Bernard - AAG

Do sprejetja EU uredbe o rastlinskem razmnoževalnem materialu je prišlo v Bruslju 6. maja 2013. Ta bila uradno predstavljena, v novi preobleki in z nekaterimi izbrisanimi in/ali prenovljenimi spornimi členi na katere smo opozarjali NVO v EU. Z analizo nove uredbe že pričeli in bomo na njo tudi odgovorili. Danes smo prejeli tudi prevod angleške uredbe EU v slovenski jezik. 

Vabimo vas, da nam pišete na alpeadriagreen1@gmail.com in vam bomo poslali Uredbo, ki si jo preberite ter izpostavite nejasnosti in sporne navedbe. Le te naslovite na Ministrstvo za kmetijstvo in okolje oz. na Urad za varno hrano. 

Po navedbah Ministrstva za kmetijstvo in okolje se mora posamezna članica EU odzvati do 28. maja 2013 (predloge sprejemajo do 27. maja 2013).

Izkoristimo roko, ki nam jo ponujajo naši politični določevalci ter poskrbimo, da bo Slovenija stopila na pot prehranske suverenosti in ob tem upoštevala tako biotsko raznovrstnost kot potrebe državljanov in državljank Slovenije. Ob enem ne pozabite, da smo že dosegli velik korak v spremembi vsebine uredbe in da imamo pravico, da kot civilna družba soodločamo o naši prihodnosti.

Pripombe lahko pošljete sami direktno ali pa jih posredujete na e- naslov alpeadriagreen1@gmail.com, kjer bomo vse prispele pripombe zbrali in poslali na MKO. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: