Aktualne novice

Uredba EU o rastlinskem razmnoževalnem materialu - možnost pripomb!!!

dodano: 10.5.2013

Vojko Bernard - AAG

Do sprejetja EU uredbe o rastlinskem razmnoževalnem materialu je prišlo v Bruslju 6. maja 2013. Ta bila uradno predstavljena, v novi preobleki in z nekaterimi izbrisanimi in/ali prenovljenimi spornimi členi na katere smo opozarjali NVO v EU. Z analizo nove uredbe že pričeli in bomo na njo tudi odgovorili. Danes smo prejeli tudi prevod angleške uredbe EU v slovenski jezik. 

Vabimo vas, da nam pišete na alpeadriagreen1@gmail.com in vam bomo poslali Uredbo, ki si jo preberite ter izpostavite nejasnosti in sporne navedbe. Le te naslovite na Ministrstvo za kmetijstvo in okolje oz. na Urad za varno hrano. 

Po navedbah Ministrstva za kmetijstvo in okolje se mora posamezna članica EU odzvati do 28. maja 2013 (predloge sprejemajo do 27. maja 2013).

Izkoristimo roko, ki nam jo ponujajo naši politični določevalci ter poskrbimo, da bo Slovenija stopila na pot prehranske suverenosti in ob tem upoštevala tako biotsko raznovrstnost kot potrebe državljanov in državljank Slovenije. Ob enem ne pozabite, da smo že dosegli velik korak v spremembi vsebine uredbe in da imamo pravico, da kot civilna družba soodločamo o naši prihodnosti.

Pripombe lahko pošljete sami direktno ali pa jih posredujete na e- naslov alpeadriagreen1@gmail.com, kjer bomo vse prispele pripombe zbrali in poslali na MKO. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.